L200 Techniczne od 2006r - ZNOWU TA KLIMA !!!
SeBOL - 05-09-2010, 13:08 Temat postu: ZNOWU TA KLIMA !!! Panowie sprężarka się kręci a klimy brak , co może być przyczyną ?
zbyszekm2 - 05-09-2010, 13:57 Temat postu: Re: ZNOWU TA KLIMA !!!
SeBOL napisał/a: | Panowie sprężarka się kręci a klimy brak , co może być przyczyną ? |
ale kręci sie kółko zewnętrzne czy te w środku?
Sprawdź czy kręci się te w środku?
SeBOL - 05-09-2010, 13:58
kręci się jedno i drugie , jak wyłącze klime guzikiem sprężarka się zatrzymuje
zbyszekm2 - 05-09-2010, 21:14
SeBOL napisał/a: | kręci się jedno i drugie , jak wyłącze klime guzikiem sprężarka się zatrzymuje |
Może uciekł czynnik z instalacji?
SeBOL - 05-09-2010, 21:16
naciskałem zaworek i niby ciśnienie jest
zbyszekm2 - 05-09-2010, 21:44
ale może słabe. Sprawdź bezpiecznik jeszcze.
jacek z płocka - 08-09-2010, 21:12
Ale, czy słyszysz załączanie sprężarki ( nawet z kabiny to słychać), przekręć pokrętło na 17 st. C - czy silnik podwyższa trochę obroty. W okolicach schowka słychać lekko szum rozprężanego czynnika. Miałem nieszczelność wymiennika, ciśnienie w układzie spadało do minimum i sprężarka się nie załączała - żadnego odgłosu po przyciśnięciu klimy W kabinie po włączeniu nawiewu waniało jakimś chemikaliem. Jak masz gwarancję to pędź do serwisu niech ci zaaplikują azot z kontrastem i popatrzą ultrafioletem po rurkach. Ponoć najczęściej rozszczelniają się wymienniki w środku pod schowkiem. Wtedy nic bez rozebrania całej deski rozdzielczej nie widać. Mi zrobili w 5 dni - samochód rozkręcony stał w serwisie. ( pobili chyba rekord świata). Na szczęście w magazynie w Holandii ponoć jest 30 takich elementów. POzdr
|
|
|