To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - kupno Sigmy

jenyy - 14-09-2010, 17:05
Temat postu: kupno Sigmy
Witam

Mam pytanie zna ktoś może te auta??chcę któreś z nich kupić

http://otomoto.pl/mitsubi...o-C7794170.html

http://otomoto.pl/mitsubishi-sigma-C15139524.html

http://moto.allegro.pl/mi...1219221740.html

wojtas - 14-09-2010, 20:53

Niestety nie mogę zbyt wiele pomóc. Wiem tylko tyle, że ta z pierwszego linku jest już długo wystawiana. Natomiast druga wygląda interesująco. Możliwe, że warta oglądnięcia.
jenyy - 14-09-2010, 21:47

właśne wstępnie na czwartek umówiłem się zerknąć na ta druga
lukasz12 - 14-09-2010, 22:36

Jak dla mnie to żadna szału nie robi za te pieniądze. Jeśli nawet na chodzie są to raczej mocno wyeksploatowane więc potencjalnie źródło problemów. Opytcznie to ta pierwsza się wydaje być najlepsza.
zbyszek05 - 15-09-2010, 06:51

Jakie pieniądze taki samochód ...powodzenia ,zerkanie nic nie kosztuje ale zakup prawdopodobnie następne 4 tys pochłonie...worki... bez dna
Wiem że zaraz usłyszę że nie ma samochodów 17 letnich idealnych - fakt - ale pakowanie się w kłopoty i pisanie potem ze mam problem z sigmą ...też nie jest idealne .Kupując auto "doinwestowane" jak w ogłoszeniu napewno będziemy inwestowac ale z własnego portfela . Są osoby które chciały sprzedac auto - mitsumaniaki - najpierw poszukaj w klubie - przynajmniej będzie pewniejszy samochód i ktoś będzie znał jego historię ......

Ponadto uważam ! iż takie tematy już są założone i prosze pisac w tych tematach bo beznadzieją jest zakładanie nowych wątków tego typu:
¤ Kupię Sigmę 3.0 12v kombi - wystarczy chcieć i pomyśleć ,poczytać - po co pisać gdy coś już jest !
Proponuje zamknąć temat lub go przenieść tam gdzie jego miejsce

wojtas - 15-09-2010, 08:38

Niestety tak to już będzie. I nic się na to nie poradzi. Od czasu do czasu pojawi się jakiś rodzynek. Lecz i tak większość będzie w stanie przed agonlnym. Jeśli ktoś kupuje Sigmę to chyba wie co robi. :rolleyes: :mrgreen:
mmatulek - 15-09-2010, 09:05

Patrząc na ogłoszenia które pokazałeś płakać się chce. Sigma z pierwszego ogłoszenia jest już bardzo długo do sprzedania, pozostałe szkoda pisać. Chyba, że masz zamiar ją doinwestować.
jenyy - 15-09-2010, 18:44

niestety nic lepszego nie znalazłem ale jeden z mitsumaniaków się odezwał że swoją chce sprzedać..także zobaczymy......może obędzie się bez trupa w szafie:D
wojtas - 15-09-2010, 19:51

A któż to taki chce sprzedać swojego miśka :?: Niech się przyzna bez bicia. :mrgreen:
jenyy - 15-09-2010, 20:25

Zajc3w chce opchnac swojego
wojtas - 15-09-2010, 20:47

Więc poczytaj posty na forum. Będziesz miał rozeznanie co i jak. :)
Zajc3w - 15-09-2010, 23:24

Przyznaję się 8) . Zmieniam miśka na innego ale rhd :roll:
VirMan - 16-09-2010, 00:17

zajcew -szukam kombi dla taty - zadzwoń do mnie jak będziesz miał chwilkę i daj szczegóły :)

[ Dodano: 16-09-2010, 11:15 ]
Jednak chyba nie podejdzie ze względów ideologiczno preferencyjnych..

Szukam sigmy kombi w automacie dobrze utrzymanej , z dobrym silnikiem , albo uszkodzonym (mam swój) minimum do roboty bez rdzy , najlepiej diamante kombi z elektryką siedzeń , ale się obędzie. budżet wynosi około 10k PLN plus minus jak będzie warto.

wymagania :
AUTOMAT
brak rdzy
zawieszenie idealne geometrycznie i nie do roboty
nie bity(przynajmniej żeby nie było widać albo w stylu lakierniczym (zarysowane czy wgniecione drzwi albo zderzak przytarty)
Gaz w sekwencji dobry albo brak gazu - akceptowalny blos.
butla w kole lub ułożona wzdłużnie na stelażu.
działająca klima i ABS
nie musi mieć poduszek choć mile widziane i koniecznie nie wystrzelone.

wojtas - 16-09-2010, 15:55

A Ja myślałem, Bartek że kupiłeś tą z Wrzneśni od awatara25?

VirMan napisał/a:
jak kupię, to teraz tę od avatar25, bo tę rodzice wybrali (umówiłem sie itd ) - wrócę , to jadę po nią :)

Cena była dość wysoka ale stan był ponoć idealny?

[ Dodano: 16-09-2010, 16:05 ]
VirMan napisał/a:
wymagania :
AUTOMAT
brak rdzy
zawieszenie idealne geometrycznie i nie do roboty
nie bity(przynajmniej żeby nie było widać albo w stylu lakierniczym (zarysowane czy wgniecione drzwi albo zderzak przytarty)
Gaz w sekwencji dobry albo brak gazu - akceptowalny blos.
butla w kole lub ułożona wzdłużnie na stelażu.
działająca klima i ABS
nie musi mieć poduszek choć mile widziane i koniecznie nie wystrzelone.

Sorki Bartek, ale tak to tylko w Erze ci dogądzą. :mrgreen: :D :mrgreen:

VirMan - 16-09-2010, 16:36

Tata się rozmyślił wtedy.. musieliśmy czarnego posprzątać. Zdecydowanie szkoda że jej wtedy nie kupili. No cóż.. Ich strata. Szukam jeszcze raz. Tak się zastanawiam ,że to chyba jakieś nie strasznie wygórowane oczekiwania :) po prostu chcę dobre auto - cena nie koniecznie niska, ale adekwatna :)