Outlander II Ogólne - Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.
andrzejski - 24-09-2010, 16:50 Temat postu: Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa. Witam,
Nosze sie z zamiarem zakupu outlandera (2.4 - cvt). Niestety lokalny dealer nie sprzedaje 7-mio miejscowych. W ogole takich modeli tutaj nie oferuja.
Mam pytanie, czy jest mozliwosc dostawienia tego 3-go rzedu foteli? Baaardzo by mi sie przydaly. Oczywiscie mam na mysli bezpieczne siedzenia, a nie taborety
Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tej materii?
Jak wyglad sprawa z przegladem, czy jezeli udaloby mi sie cos takiego technicznie zrealizowac, mialbym szanse na zarejestrowanie takiego samochodu?
Za wszelkie konstruktywne porady z gory dziekuje.
ps Oczywiscie chcialbym to zrobic po sprowadzeniu samochodu do Polski za jakis czas.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 10:04
Technicznie jest to jak najbardziej realne i dosyć łatwa rzecz do wykonania.
Musisz kolego zakupić cały komplet siedzeń 3 rzędu wraz z pasami bezpieczeństwa / wymontowywuja to z samochodu który ma homologacje ciężarową , samochód z kratką /.
Wymontować z samochodu zaślepki a w to miejsce w fabryczne otwory wmontować zakupione siedzenia.
Co do rejestracji zaciągnij języka najlepiej na stacji diagnostycznej ale myślę ze też jest to do przejścia.
andrzejski - 25-09-2010, 10:41
13zbyszek13 napisał/a: | Technicznie jest to jak najbardziej realne i dosyć łatwa rzecz do wykonania.
Musisz kolego zakupić cały komplet siedzeń 3 rzędu wraz z pasami bezpieczeństwa / wymontowywuja to z samochodu który ma homologacje ciężarową , samochód z kratką /.
Wymontować z samochodu zaślepki a w to miejsce w fabryczne otwory wmontować zakupione siedzenia.
Co do rejestracji zaciągnij języka najlepiej na stacji diagnostycznej ale myślę ze też jest to do przejścia. |
Racja, przeciez im juz ten rzad siedzen jest niepotrzebny.
Dzieki za rade.
Musze sprawdzic tylko, czy takie zaslepki beda w tym samochodzie. Moze w wersjach 5-cio miejscowych drugi rzad foteli jest bardziej odsuniety od pierwszego i przez to nie ma miejsca na 3-ci rzad.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 10:55
andrzejski napisał/a: | Moze w wersjach 5-cio miejscowych drugi rzad foteli jest bardziej odsuniety od pierwszego i przez to nie ma miejsca na 3-ci rzad. |
Drugi rząd siedzeń ma regulację w poziomie przesuwa się o jakiś 10 cm.
Samochód na pewno otwory technologiczne ma takie same mogą być tylko pozasłaniane zaślepkami,osłonami ,dywanikami.
Wiem co piszę bo sam mam wersje ciężarowa przerobioną z 7 osobowej na 5 osobowa.
A komplet siedzen 3 rzędu leży w garażu
[ Dodano: 25-09-2010, 11:44 ]
kolego musisz jeszcze wiedzieć że na ten trzeci rząd siedzen możesz raczej posadzić dzieci jest tam bardzo mało miejsca na nogi, no i prawie brak bagażnika.
regon - 25-09-2010, 15:47
kup od kolegi "13" krzesełka, które mu zalegają w garażu i zleć serwisowi montaż
13zbyszek13 - 25-09-2010, 20:13
regon napisał/a: | kup od kolegi "13" krzesełka, które mu zalegają w garażu i zleć serwisowi montaż |
Skąd ten pomysł , nie mam zamiaru się pozbywać.
Może się przydadzą ?
regon - 25-09-2010, 20:53
13zbyszek13 napisał/a: | regon napisał/a: | kup od kolegi "13" krzesełka, które mu zalegają w garażu i zleć serwisowi montaż |
Z kąt ten pomysł,nie mam zamiaru się pozbywać.
Może się przydadzą ? |
żart?
janekzpolic - 25-09-2010, 22:19
13zbyszek13, zainstaluj sobie FF, albo pisz w Wordzie bo walisz byki jak trzecioklasista .
rezon - 25-09-2010, 23:09
Na "kąty" nawet Word nie poradzi
13zbyszek13 - 26-09-2010, 08:11
janekzpolic napisał/a: | 13zbyszek13, zainstaluj sobie FF, albo pisz w Wordzie bo walisz byki jak trzecioklasista . |
dzięki za zwrócenie uwagi
postaram się poprawić
andrzejski - 27-09-2010, 05:16
13zbyszek13 napisał/a: | andrzejski napisał/a: | Moze w wersjach 5-cio miejscowych drugi rzad foteli jest bardziej odsuniety od pierwszego i przez to nie ma miejsca na 3-ci rzad. |
Drugi rząd siedzeń ma regulację w poziomie przesuwa się o jakiś 10 cm.
Samochód na pewno otwory technologiczne ma takie same mogą być tylko pozasłaniane zaślepkami,osłonami ,dywanikami.
Wiem co piszę bo sam mam wersje ciężarowa przerobioną z 7 osobowej na 5 osobowa.
A komplet siedzen 3 rzędu leży w garażu
[ Dodano: 25-09-2010, 11:44 ]
kolego musisz jeszcze wiedzieć że na ten trzeci rząd siedzen możesz raczej posadzić dzieci jest tam bardzo mało miejsca na nogi, no i prawie brak bagażnika. |
Dzieki Zbyszek. Jak tylko odbiore samochod, zaraz zajrze, czy sa zaslepki. Byc moze bede musial sie do ciebie zwrocic po jakies instrukcje, gdzie ich szukac.
dab - 27-09-2010, 07:29
jestem ciekawy jak uda ci sie zamontowac pasy pod ich montaz powinny byc wykonany wzmocnione adaptacje, jesli twoja wersja auta ich nie ma (co jest mozliwe) to moze byc lipa...
andrzejski - 28-09-2010, 16:23
dab napisał/a: | jestem ciekawy jak uda ci sie zamontowac pasy pod ich montaz powinny byc wykonany wzmocnione adaptacje, jesli twoja wersja auta ich nie ma (co jest mozliwe) to moze byc lipa... |
Byc moze wszystkie modele maja takie same wzmocnienia.
Sprawdze te zaslepki, o ktorych wspomniach Zbyszek. Jezeli sa, bede sie zastanawial, jak przeprowadzic cala operacje. Jezeli ich nie znajde, dam sobie spokoj.
dab - 28-09-2010, 17:44
Pracuje w branzy moto i adaptacj zawsze sie pod pasy wspawuje gdy sa potrzebne pod konkretny model...ale my jestesmy w Europie wiec kto tam wie jakimi zasadami kieruja sie "zoltki"
13zbyszek13 - 28-09-2010, 19:09
dab napisał/a: | jestem ciekawy jak uda ci sie zamontowac pasy pod ich montaz powinny byc wykonany wzmocnione adaptacje, jesli twoja wersja auta ich nie ma (co jest mozliwe) to moze byc lipa... |
Trzeba być optymistą , a może mają je wszystkie modele 5/7 osobowe
|
|
|