Carisma - Ogólne - [Cari 1.9TD] Temperatura na środkowym wyświetlaczu??
mskiba03 - 06-10-2010, 19:01 Temat postu: [Cari 1.9TD] Temperatura na środkowym wyświetlaczu?? Jak miałem oryginalne radio to na środkowym wyświetlaczu po lewej stronie miałem pokazaną temp. na zewnątrz pojazdu. Jak zmieniłem radio to wskazania temp. gdzieś się zapodziały. Zakładam, że zasilani tego czujnika idzie w kostce od wyświetlacza do radia, a że wraz z nowym radiem tej kostki nie było gdzie podłączyć to jest przyczyna (odkrywcze co ) wie ktoś może które przewody w tej kostce trzeba połączyć, żeby poszedł sygnał z czujnika na wyświetlacz?
lapass - 28-10-2010, 14:53
a wskazanie spalania średniego/prędkości średniej/przebiegu do końca baku zostało? (to na środku górnej linii - na prawo od temperatury). ogólnie przy podłączaniu radia nieoryginalnego odpina się połączenie radia z wyświetlaczem, ale to powoduje zniknięcie dolnej linii - informacji i stacji radiowej. górna powinna pozostać bez zmian - do wyświetlacza idą 2 taśmy - właśnie ta od radia i druga od (nie wiem-powiedzmy komputera) która podaje temperaturę i to co wyżej wymieniałem + zegarek.
nawet jak wyjmiesz radio całkiem to górna linia powinna działać bez zmian. przynajmniej tak miałem w space starze przy wymianie radia na nieoryginalne , ale te układy są dosyć podobne.
mskiba03 - 15-11-2010, 02:21
nie mam wskazania spalania to jest 1,9TD bez kompa. A wracając do tematu została tylko godzina i data. Dolna linia zniknęła (co jest jasne i zrozumiałe) ale zniknęła tez temperatura :/
lapass - 15-11-2010, 11:39
trochę dziwne, że zniknęła akurat przy zmianie radia. w górnej linijce nie powinno się nic zmienić. w instrukcji serwisowej powinny być jakieś procedury diagnostyczne na taki wypadek. poszukaj, gzie jest czujnik temperatury i jak biegnie przewód od niego.
Grodar - 25-11-2010, 23:30
Mam ten sam problem, pewien ćpunek dobrał mi się do radia. Był na tyle mało sprawny, że powyrywał wszystkie kable (nie wspominając o innych uszkodzeniach). I nie ma teperatury na wyświetlaczu
rogal133 - 28-11-2010, 23:02
zgodze sie z kolegami ze gorna czesc wyswietlacza zostaje wiec temperatura, spalanie (lub zasieg bądź srednia prędkosc w zaleznosci na co sie przelaczy)
|
|
|