To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Nie mogę odpalić Pajero 3,2 DID

TKLuksus - 07-10-2010, 23:22
Temat postu: [3.2 DID] Nie mogę odpalić Pajero 3,2 DID
Witam,proszę o pomoc w takiej sprawie-po około półrocznym postoju,nie mogę odpalić silnika,rozrusznik kręci ładnie i szybko,paliwo jest,kontrolki gasną,podłaczyliśmy go do komputera diagnostyznego(przyjechał fachowiec z srwisu) i nie ma w elektonice żadnego błędu.Po kilkunastu próbach odpalenia zaczęła cieknąć pompa wtyskowa,nie wiem skąd bo ciężko to zlokalizować.Może ktoś ma jakiś pomysł ?Nie chciałbym od razu zaczynać od wymiany pompy wtryskowej za kilka tysięcy bo nie wiem gdzie to zlecić .Może ktoś zna warsztat z prawdziwymi fachowcami?Warszawa i okolice?.Pozdrawiam.
zbyszekm2 - 08-10-2010, 09:42
Temat postu: Re: Nie mogę odpalić Pajero 3,2 DID
TKLuksus napisał/a:
Witam,proszę o pomoc w takiej sprawie-po około półrocznym postoju,nie mogę odpalić silnika,rozrusznik kręci ładnie i szybko,paliwo jest,kontrolki gasną,podłaczyliśmy go do komputera diagnostyznego(przyjechał fachowiec z srwisu) i nie ma w elektonice żadnego błędu.Po kilkunastu próbach odpalenia zaczęła cieknąć pompa wtyskowa,nie wiem skąd bo ciężko to zlokalizować.Może ktoś ma jakiś pomysł ?Nie chciałbym od razu zaczynać od wymiany pompy wtryskowej za kilka tysięcy bo nie wiem gdzie to zlecić .Może ktoś zna warsztat z prawdziwymi fachowcami?Warszawa i okolice?.Pozdrawiam.

I tak musisz już wyjąc pompę prawdopodobnie, Cieknie z boku pompy od strony silnika, tam jest taka zaślepka, która przykręcona jest na 4 śruby imbusowe.
Jeszcze przed wyjęciem pompy można sprawdzić jedna rzecz w niej, ale nie wiem czy się znasz na mechanice chociaż trochę, to bym ci powiedział co sprawdzić.