Space Star Techniczne - [MSS ALL] ZAWIESZENIE Pęknięta gumowa osłona przegubu
Anonymous - 15-10-2006, 23:29 Temat postu: [MSS ALL] ZAWIESZENIE Pęknięta gumowa osłona przegubu Ostatnio odkryłem, że mam pękniętą osłonę gumową od przegubu - zewnętrzny, przy piaście prawej. Czy można wymienić samą gumową osłonę? Jeszcze trochę poczekam i piach zrobi swoje. Wtedy na pewno cały przegub będzie do wymiany.
Czy ktoś już to robił i co należy zrobić (co odkręcić) aby wymienić samą osłonę i nie rozebrać połowy samochodu?
tomekrvf - 16-10-2006, 11:10
Jasne że można wymienić samą osłonę i najlepiej zrobić to jak najszybciej.
Musisz odkręcić nakrętke przegubu, odpiąć wahacz od zwrotnicy i wysunąć przegub z piasty.
Anonymous - 20-11-2006, 18:14 Temat postu: Wymiar manżety przegubu wewnętrznego w MSS DID Witam wszystkich,
Pilnie potrzebuje wymiaru manżety gumowej przegubu wewnętrznego do Mitsu Space Star 1,9 DID. Muszę wymienić tą osłonę ale w żadnym sklepie nie są wstanie dobrać zamiennika bo nie znają jakie ma wymiary a w katalogach Carismy czy Space Stara niestety nie ma.
Mogę podzielić się informacją, że manżeta przegubu zewnętrznego to śr. 25/88 l. 115mm
Ale jakie są wymiary tej wewnętrznej? Pomocy.
wojmi1 - 23-11-2006, 15:57
suwmiarka w dlon zuberx, i do kanalu w czym problem zmierz srednice /kielicha i koncowki poloski odleglosc miedzy nimi i masz wszystko
Anonymous - 23-11-2006, 17:53
Tak to jest wyście, dzięki.
W takim przypadku trzeba dwa razy się brudzić - nie mam kanału, odpiąć osłonę silnia (sic!) i mieć suwmiarkę, która obejmie przegub. Standardowa jest za mała i nie obejmuje - sprawdzałem.
Myślałem, że ktoś z listy to już robił.
|
|
|