To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Paląca się żółta lampka silnika

sullivan - 09-10-2010, 12:05
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Paląca się żółta lampka silnika
Witam od jakichś 3 dni martwi mnie pewien problem, którego wcześniej nie było. Gdy wchodzę w zakręt ( Mam na myśli skręcanie w prawo ), lub wjeżdżam na jakąś większą nierówność jezdni, przez dosłownie ułamek sekundy zapala mi się żółta kontrolka silnika po czym gaśnie... Czy to może zwiastować jakiś poważniejszy problem?
zbycho77 - 09-10-2010, 12:09

A może to lampka od spryskiwacza ... jak zbierasz zakręt resztki płynu się przelewają i lampka się zapala ...

[ Dodano: 09-10-2010, 12:10 ]
Uzupełnij ten płyn ;)

sullivan - 09-10-2010, 12:15

Wydaje mi się że nie, raz już miałem taką sytuację z lampką od spryskiwacza ale to głównie podczas hamowania i przyspieszania. Spróbuję dolać tego płynu może to coś da. Może faktycznie masz rację. Ale to mignięcie jest tak krótkie że nie jestem w stanie dojrzeć symbolu palącej się kontrolki
zbycho77 - 09-10-2010, 12:22

Check Engine by się raczej zapalił i świecił do skasowania. Krótkie mignięcie raczej przemawia za kontrolką tego płynu moim zdaniem. Najprościej sprawdzić to tak, wypsikać trochę więcej - to się zapali na stałe:) albo dolać i nie powinna wtedy mrugać w ogóle. To, że na zakrętach zamruga oznacza że czujnik płynu jest nieco z boku i jak skręcasz w jedną stronę to wtedy może mrugnąć. Prawdopodobnie jeśli skręcisz w przeciwnym kierunku - nie mrugnie w ogóle. No chyba, że to nie to...
sullivan - 09-10-2010, 12:25

Dzięki :) Sprawdzę. A jak problem nie ustąpi to dalej będę kontynuował temat
rzoberto - 09-10-2010, 12:35

Koniecznie sprawdź. Ja miałem podobnie i też cały czas mi się wydawało że to silnik, dopiero jak zabrałem pasażera i kazałem mu się przyglądać doszliśmy, że to spryskiwacz.
sullivan - 15-10-2010, 14:12

Mieliście rację, to tylko lampka niskiego poziomu płynu do spryskiwacza. Uff odetchnąłem :)