To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - owiewki boczne

Anonymous - 16-10-2006, 10:26
Temat postu: owiewki boczne
Witam
zaczyna sie jesien i częstsze opady - uchylanie szyby powoduje ze deszcz leci do środka dlatego zacząłem się rozglądać za owiewami. Czy ktoś ma doświadczenie - jakich szukać - czy pasują jakieś zamienne od innych samochodów czy muszę szukać oryginalnych do colta?

josie - 16-10-2006, 14:13

http://www.heko.pl/ - chyba największy producent owiewek. Mają do Colta C50. Nie wiem czy można kupić bezpośrednio od nich.
Na allegro po wpisaniu w wyszukiwarce "heko" pokażą się aukcję na których można kupić owiewki tej firmy do ponad 1000 różnych aut. Ceny w okolicach 50zł

Pozdro

Marcin-Krak - 16-10-2006, 16:04

Sam też kiedyś chciałem kupić owiewki i polecali własnie firmę Heko.
Kosztowały koło 60 zł i praktycznie w każdym sklepie motoryzacyjnym można je zamówić.

Anonymous - 17-10-2006, 09:26

dzięki za pomoc
widzę, że Heko ma przedstawicielstwo regionalne w warszawie - więc sobie zamówie bezpośrednio u nich

szpala85 - 17-10-2006, 11:05

ja mam owiewki (kiedys kupilem ) ale nie potrafie ich wsadzic )jak wsadzam to sie szyba nie domyka , (pewnie zle wkladam :P ) owiewki dobra sprawa :mrgreen:
tomusn - 17-10-2006, 12:05

no właśnie, te domykanie szyby to największy problem, mamy to w runnerze i ostatnie 5-7 cm, to naprawdę ciężko. najlepiej sprawdzić, przymierzyć, a potem kupić
misia27 - 17-10-2006, 13:30

u mnie owiewki sa od poczatku, chyba nawet oryginalne mitsu.szyby sie domykaja bez problemu.czasem jednak zdarza sie ze owiewki lekko ograniczaja widocznosc w lusterkach bocznych no i zima trzeba snieg wygrzebywac ...generalnie fajna sprawa bo jak pada deszcz to okienko mozna sobie uchylic i nie zacina.
Anonymous - 17-10-2006, 17:07

A ja mam złe doswiadczenia z owiewakami, ogolnie jako bajer i pomysl na deszczow dni sa super ale z jednej strony wykonczyly silniczek od elektrycznego podnoszenia szyby, i strasznie szyba ciezko chodzi nawet po setce smarowań, wiec juz wolalbym ich nie miec a te co mam to oryg, mitsu....