To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Pajero II z okolic Poznania.

Mirek1275 - 13-10-2010, 20:53
Temat postu: Pajero II z okolic Poznania.
Witam!

Jestem już zapalonym Mitsumaniakiem choć nie mam jeszcze swojego upragnionego Miśka :)
Forum mam przeczytane od deski do deski i teraz przyszedł czas na pierwszego posta.
Proszę Was o opinie na temat tego Pajero:

http://allegro.pl/pajero-...1269452441.html

Czy jest ktoś, kto zna ten pojazd bądź go oglądał a nie skusił się na jego zakup?
Misiek jest już sporo czasu wystawiany a nie chciałbym na wstępie nadziać się na minę.
Pajero wisi już z miesiąc, więc czy coś jest nie tak?

Pozdrawiam!
Mirek

[ Dodano: 14-10-2010, 21:12 ]
Wyjątkowo odpowiem na swój własny post. :rolleyes:
Jest to zielone Pajero 1998r. 2,8 TDI 7-os. LONG nr. rej. PSLS244, numer VIN: JMB0NV460XJ000802 wystawione za niecałe 20 tys. z lokalizacji Strzałkowo/Giewartów/Słupca.
Sprzedający miły pan zapewniał że auto jest w bardzo dobrym stanie, bezwypadkowe, nic nie było malowane i auto powinno wręcz kosztować 25 tys.
Tak zachęcony udałem się w 300 kilometrową wycieczkę do Strzałkowa.
Po 5 minutowych oględzinach okazało się iż pojazd ten był dość mocno uderzony z lewej strony od przodu. Ucierpiała na tym nawet rama i słupek szyby czołowej od strony kierowcy, słupek jest w dolnej części złamany i rdzewieje. Szyba przednia już wymieniana jest pęknięta w dwu miejscach z lewego, dolnego rogu.
Pajero było kiedyś nieudolnie pomalowane chyba w całości łącznie z dachem! Na dachu od małej antenki magnetycznej CB odpadł płat lakieru wielkości ok. 10x30cm...
Na nadwoziu pojazdu widoczne są niezliczone ogniska rdzy a spody wszystkich bocznych drzwi (tylnych nie otwierałem) mają nie ogniska a całe niekontrolowane rude pożary!
Drobiazgiem przy tym jest pęknięte szkło halogenu dalekosiężnego, łyse opony na matowych i okorowanych alufelgach, złamana elektryczna antena, wytarta i owinięta jakimś badziewiem skórzana kierownica, popękane plastiki na środkowej konsoli i Bóg wie co jeszcze. :evil:
Napędów nawet nie sprawdzałem ale podejrzewam że także są „w dobrym stanie" jak cała reszta. :shock:
Dawno nie widziałem tak fatalnie wyglądającego auta, określenie „dziad” pasuje do niego jak ulał. :shock:

gołąb - 14-10-2010, 21:37

dobre, dobre...bez komentarza... :lol:
Szyszkowa - 17-10-2010, 17:15

Ja tam go bym skreślił już po drugim zdaniu w opisie...Reklama ma swoje prawa, ale są pewne granice.. :twisted:
Mirek1275 - 17-10-2010, 18:07

Szyszkowa napisał/a:
Ja tam go bym skreślił już po drugim zdaniu w opisie...Reklama ma swoje prawa, ale są pewne granice.. :twisted:

Jak pierwszy raz przeczytałem opis to też mnie odrzuciło.
Jak się nie ma upragnionego miśka to różne głupie pomysły przychodzą do głowy :twisted:

5eba - 07-11-2010, 21:42

akurat felgi matowe to standard - one takie poprostu sa - jest to gole alu bez powloki lakierniczej (pewnie jakos galwanizowane - ale jesli ktos zaniedba pojawia sie slady utleniania )kupilem takie na 2 komplet kol i po wyczyszczeniu srodkiem do alu wygladaja jak nowe.