[92-96]Galant E5xA - Jaki Olej do TD
Anonymous - 16-10-2006, 21:20 Temat postu: Jaki Olej do TD Mam pytanko jaki olej zalac do turbo diesle??220 tys przebiegu!!poprzedni wlasciel mowil ze lal platinium polsyntetyk!!ale nie wiem o jakim ozaczeniu!! a ile go potrzeba wlac?? i co jaki czas trzeba wymieniac!!?? aha i jak jest z tym silnikiem jaka ma regulacje i jakie swiece trzeba potrzeba?? i co ile je wymieniac?? pozdro 600:D!!!!
Anonymous - 21-10-2006, 16:52
ja do siebie leje elfa mineralnego td 15w40 i polecam to samo po takim przebiegu....
potrzebujesz okolo 4 do 5 litrow i napewno bedzie jeszcze na dolewke
ja wymieniam co 10tys ale podobno mozna na nim jezdzic duzo dluzej...
swiece dobiora ci w dobrym sklepie motoryzacyjnym oczywiscie zarowe, i polecam te za minimum 50zl za sztuke.... a jak poszukam podelka od moich to ci wysle dokladne dane tych swiec...
Anonymous - 21-01-2007, 23:55
Już trochę czasu minęło jak zadałeś pytanie, ale mogę się podzielić własnym doświadczeniem.Używam oleju silnikowego Mobil 15W-40 do diesla i wymieniam co 8 tys km. Silniczek do dzisiaj chodzi jak dobry szwajcarski zegarek i jest tak samo skory do jazdy jak za młodych lat,a ma już przebiegu prawie 400 tys km. Jeśli komuś zależy na długim żywocie silnika to na oleju nie może oszczędzać.
|
|
|