Pajero Pinin - [2.0 GDI] Prędkości a obroty czyli zabawa ze sprzęgłem
sq9mcs - 21-10-2010, 21:02 Temat postu: [2.0 GDI] Prędkości a obroty czyli zabawa ze sprzęgłem Mój Pinin nabiera pomału ostatecznego efektu. Wymieniłem tylny most bo jakiś mądry człowiek włożył most z A/T do skrzyni manualnej. Efektem było masakryczne bo aż 35km/h przekłamanie licznika prędkości vs GPS.
Samochód sprawia wrażenie jakby zmulonego. Wiem że mam jeszcze wymienić przedni most bo ma on konkretny wyciek a nie wiem ile oleju wewnątrz się znajduje.
Chciałbym się dowiedzieć jak mają się kombinacje w waszych Pininach 5D 2.0 GDI. Chodzi mi o wskazania prędkościomierza w stosunku do biegu i obrotów silnika.
Poprzednia właścicielka dwa razy wymieniała sprzęgło. Zastanawiam się w jakim ono jest stanie. A wasze informacje mogą pomóc zdiagnozować problem.
mstrucz - 22-10-2010, 13:30
Chłopie ile Ty już w to auto wpakowałeś?
Jestem pełen podziwu, że jeszcze Ci się chce.
Druga sprawa, że aż tylu rzeczy, które były u Ciebie nie tak jest niesamowicie dużo.
To świadczy o tym, że niektórzy naprawdę traktują auta "do upadłego".
pozdrawiam !
sq9mcs - 22-10-2010, 14:10
No w sumie dużo nie jest. Jak na razie diagnoza to most przedni i tylny, komplet olejów i wymiana simmeringów. Przy okazji zrobiłem sobie prawie całe tylne zawieszenie na tulejach z Deutera.
Dużo kasy nie poszło. Został mi jeszcze przedni most i zastanawiam się nad sprzęgłem.
Faktem jest że niektórzy nie wiedzą czym jeżdżą. I później trzeba po nich poprawiać.
|
|
|