To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Problem ze sprzęgłem ..

Anonymous - 18-10-2006, 06:17
Temat postu: Problem ze sprzęgłem ..
Mam problem ze sprzeglem : Jak codziennie rano wsiadam do samochodu , wcisnalem sprzeglo zdziwilem sie bo nie odbilo, wcale zadnego oporu nie bylo , zauwazylem takze maly wyciek ze sprzegla . Gdy odpalilem auto strasznie slabo pracowal silnik jak dalem gazu . Poza tym nie wchodza mi biegi . Lewy wkaznik opadł , a na srodkowym gdy dodam gazu temperatura rosnie .. Mitsubishi 3000 GT SL 95r. ... co moglo sie stac ?? Nie zna sie zabardzo na samochodach wiec ( sorry za styl pisania ) .
Adaho_krak - 18-10-2006, 18:51

może napisz jakie są symbole na wskaźnikach ten który opadł to prawdopodobnie temperatura cieczy w chłodnicy i podniesie się jak się silnik zagrzeje czyli po jakiś 3-4 km jazdy na postoju po 5-10 min przy obecnych temperaturach a ten przy dodaniu gazu rosnący to wskażnik ciśnienia oleju podejżewam i tak ma być sprawdz czy jest płyn w zbiorniczku do sprzęgła napewno masz hydrauliczne i podejżewam że jak był wyciek uciekł płyn z pompy sprzęgła i się tylko zapowietrzyło teraz trzeba usunąć wyciek dolać płynu i odpowietrzyć sprzęgło poradzi sobie z tym każdy mechanior
Anonymous - 18-10-2006, 21:33

dobrze napisales z tymi wskaznikami .. ( teraz przynajmniej wiem co moglo sie stac . bo pojecia nie mialem ) pozostaje mi tylko zaprowadzic miska do mechanika ...
Wielki dzieki za podpowiedz

Adaho_krak - 18-10-2006, 23:42

Lukas261 napisał/a:
Wielki dzieki za podpowiedz
poprostu kliknij pomógł
Anonymous - 22-10-2006, 23:22

Juz odebralem miska od mechanika . Pompa byla do wymiany . Ale juz wszystko dobrze . :D Teraz pozostaje mi CIESZYC SIE JAZDĄ :D ......
Adaho_krak - 22-10-2006, 23:29

Gratuluje:) NIe ma to jak sprrawny Miś he he