Problemy techniczne - ocieranie jakby???
Anonymous - 18-10-2006, 15:45 Temat postu: ocieranie jakby??? witam ponownie zapomnialem zapytac o jedna kwestię otóż, gdy zapale auto rano hałasuja kola pasowe, tak jakby cos ocerało sie jedno o drugie, po kilku chwilach jak sie troche podgrzeje jest cicho ?! moze wiecie co to jest?
pozdr.
Artii - 18-10-2006, 15:56
Ja mam to samo i nie mam pojecia co to jest
saphire - 18-10-2006, 16:42 Temat postu: Re: ocieranie jakby???
Bastek napisał/a: | gdy zapale auto rano hałasuja kola pasowe, tak jakby cos ocerało sie jedno o drugie, po kilku chwilach jak sie troche podgrzeje jest cicho ?! moze wiecie co to jest? |
Czy ten hałas to piiiiisk czy jakiś inny ? Bo jeśli piiiiskkk to trzeba naciąg pasków sprawdzić i ustawić właściwy...
Karol208 - 18-10-2006, 17:04
Moze to napinacz paska.
U znajomego napinacz byl zwalony(łozysko) i wydawal odglos tak jakby cos ocieralo a gdy sie rozchodzilo to bylo ok.
Artii - 18-10-2006, 18:54
Jesli o mnie chodzi to to nie jest pisk tylko taki "zgrzytek"
A napinacz mam nowy
Anonymous - 23-10-2006, 21:05
nie wiem jak jest u was w rozrzadzie ale mialem podobny objaw a przyczyna okazal sie napinacz rozrzadu (hydrauliczny) nie napinal dobrze paska i rolka sie ocierala o lape ale nie iwem jak to jest rozwiazane u was - u mnie widac ta rolke po zdjeciu oslony rozrzadu -nie moze drgac przy wlaczonym silniku. Mowie o innym aucie ale objaw podobny gal silnik 6A 12
Anonymous - 25-10-2006, 20:20
dzięki za odpowiedzi, sprawdze pasek rozrządu, chociaz ostatni włascicel podobno niedawno wymienial, moze nie zmienil napinacza?hm, ale to dziwne jak by to byl napinacz to by caly czas szorowalo, chyba? inne paski sa ok, widac ze nowe, niedawno zmieniane, musze powalczyc, pozdr, Bastek
Anonymous - 26-10-2006, 14:27
ja tez pasek i rolki mialem nowe dlatego dlugo tego dochodzilem a napinacza czesto sie nie wymienia -bo drogi- i mi tez nie zawsze ocieralo jak byl silnik juz goracy to nie ocieralo nic ale to nie musi byc to moze byc cos zupelnie innego ja tak mialem dlatego pisze
Anonymous - 26-10-2006, 21:07
Aby do 10 tego i na warsztacik trzeba skoczyć hihi.
Dzięki i pozdr, dla wszystkich.
|
|
|