To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - Trochę sprzęgła , trochę biegu...POMOCY!

Blackbas - 27-10-2010, 21:38
Temat postu: Trochę sprzęgła , trochę biegu...POMOCY!
[ :( b] niestety ....kupiłem Galanta z Pewną Wadą,mianowicie w momencie całkowitego puszczania sprzęgła ,bieg jakby chwyta na 30 %,ale nadal trzyma sprzęgło,czuć i słychać jakbym jeździł w Automacie,dodatkowo towarzyszy temu smród palącego się sprzęgła,niezależnie czy mam 4000,7000 czy 8000 obrotów auto jedzie mozolnie maksymalnie 80 - 100 km/ h ,dodatkowo wyskakuje wsteczny bieg ,zaznaczam że przy wduszonym sprzęgle jest możliwa normalna Zmiana Biegów.Czy jest możliwa regulacja?czy może już jest po sprzęgle?,jedyne co znalazłem to odpowietrznik sprzęgła,jednak przy odpowietrzaniu wylatywała jakby woda,choć mogę się mylić. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Pozdrawiam![/b]
u157 - 27-10-2010, 23:17

Można spróbować regulacji ale ślizgające się sprzęgło, to najczęściej objaw zużycia okładzin sprzęgła. Niestety w takim przypadku konieczna jest wymiana całego elementu.
mitsu_pl - 28-10-2010, 00:01

Przede wszystkim napisz jakiego galanta posiadasz, bo nie wiadomo czy na dobrym podforum piszesz...
Druga sprawa to to, że sprzęgło jest hydrauliczne, i możesz mieć problem z pompą lub wysprzęglikiem, a nie koniecznie z samym sprzęgłem.
Na początek proponuje płukanie i porządne odpowietrzenie, jeżeli to nie pomorze to zestaw naprawczy wysprzęglika - najczęściej pada.