[02-06]Lancer CS0 - Problem z centralnym zamkiem
Rudy - 31-10-2010, 23:01 Temat postu: Problem z centralnym zamkiem Witam. Mam pewien problem z Lancerem, polega on na tym że nie zawsze się zamyka z pilota. Samochód z pilota otwiera się za każdym razem, ale kiedy chcę go zamknąć (z pilota) to uzbraja się alarm a centralny się nie zamyka. Miał może ktoś coś podobnego lub wie jak ten problem rozwiązać?
Witoldu - 02-11-2010, 22:55
a zamyka się z kluczyka ?
jak tak to problem w alarmie lub instalacji alarmu (szybkozłączki ? bujająca się centralka na kabelkach ?), jak nie zamyka centralnego z kluczyka to problem w sterowaniu w samochodzie w wyposażeniu orginalnym.
Rudy - 02-11-2010, 22:58
Z kluczyka działa bez problemu, a alarm i centralny są fabryczne.
sla - 04-11-2010, 11:28
W/g mnie to też problem w alarmie. Co to znaczy ,że alarm fabryczny. We wszystkich modelach alarm był montowany dodatkowo.
mkm - 04-11-2010, 11:37
sla napisał/a: | Co to znaczy ,że alarm fabryczny. We wszystkich modelach alarm był montowany dodatkowo. |
to znaczy, że na centralce alarmu dumnie widnieją trzy diamenty.
sla - 04-11-2010, 13:00
Ja myślałem, że fabryczny to montowany w fabryce, a taki to jest firmowy. Ale oczywiście mogę się mylić.
mkm - 04-11-2010, 13:49
Ja jako fabryczne wyposażenie uznaję coś sygnowanego przez Mitsubishi dostępne w liście doposażenia auta (oczywiście z wyłączeniem dodatków innych producentów montowanych przez dealera )
Napisałem swój post po tym jak wyciągnąłem ze swoich dwóch (starych) Coltów alarmy oznaczone diamentami gdzie tylko się dało.
Demontaż wymagał „wyplatania” alarmu z wiązek, a pajęczyna kabli alarmu była imponująca.
Oznaczenia na szybach również były zgodne.
Ale wróćmy do tematu, ponieważ problem Rudy nierozwiązany..
Rudy - 05-11-2010, 00:31
Macie racje, nie wiem czemu założyłem że jest fabryczny. Spojrzałem na fakturę i jest to wyposażenie dodatkowe. Alarm to: APS BSV 400. Coś mi się wydaje że bez wymontowania się nie obędzie, ktoś może wie gdzie ASO z reguły montuje alarmy (można podesłać na PW), nie chce mi się rozbierać połowy samochodu (np u znajomego alarm fabryczny jest w bagażniku).
art1208 - 30-07-2015, 14:58 Temat postu: centralny nie otwiera drzwi kierowcy może to głupstwo ale jak utrudnia życie pilot otwiera wszystkie drzwi oprócz kierowcy co może być przyczyną dzięki za rady
cobretti - 03-08-2015, 19:00
Siłownik, przewody w przelotne przy słupku.
LukasiusPomorze - 06-05-2019, 14:45
Czy tobie przypadkiem drzwi nie opadły ?
Skoro czasami wszystko działa to albo elektronika ma trudne dni albo siłownik bez niebieskiej tabletki już nie zadziała albo zapomniany przez wszystkich kierowców zamek w drzwiach wymaga użycia fizycznego klucza i odrobiny oleju.
Daj znać dla potomnych co było przyczyną.
|
|
|