Galant - Ogólne - Czy zawsze chodzi wiatrak od chłodnicy ??
Anonymous - 19-10-2006, 17:49 Temat postu: Czy zawsze chodzi wiatrak od chłodnicy ?? Witam dzis własnie byłem ogladac galanta GDI z Zielonej Góry mozna go ogladnac w temacie
"Galant chce kupic " samochód chodził z godzine na jałowym biegu w tym czasie ja z kolega ogladałem go .... i tu nasuwa mi sie pytanie..... wskazówka od temperatury doszła do połowy i staneła samochód sie wogóle nie grzał ..moja uwage zwrócił wiatrak który chodził zdaje mi sie cały czas ale nie jestem pewny czy to normalne w tym modelu ??
saphire - 19-10-2006, 21:21
Mnie w Carismie GDI temp na postoju dochodzi do połowy skali i tak sobie stoi... i stoi... i stoi... a wietrak to mi się jeszcze nie zdążył włączyć - może jak będą upały w przyszłym roku?
Student - 20-10-2006, 08:04
Przede wszystkim czy ta GDI miała klimę, w wersji z klimą sa dwa wiatraki i jak włączysz klimę aby działała to ten drugi wiatrak od chłodnicy nigdy się nie właczy bo wiatrak do klimy schładza też chłodnicę.
Temperatura wody na wskażniku zawsze dochodzi do 1/2 i tak zostaje, to jest prawidłowy objaw.
saphire - 20-10-2006, 09:06
Celowo sprawdzałem także przy wyłączonej klimie zatem ani główny wiatrak ani ten od klimy nie pracował a i tak mi wskaźnik nie dygnął ponad połowę. Widocznie silnik na postoju aż tak nie grzeje żeby trzeba było dmuchać w chłodnicę - w Corsie to 5-6 minutek i już wiatrak zapodawał
Student - 20-10-2006, 09:55
Przepraszam pisałem o Carismie a tu GAl ale zasada jest taka sama tylko nie wiem czy w Galu są dwa wiatraki czy jeden wspólny.
Marcino - 20-10-2006, 13:06
Tak w galu z klimatyzacją sa dwa wiatraki
Hubeeert - 20-10-2006, 20:53
Marcino napisał/a: | Tak w galu z klimatyzacją sa dwa wiatraki | Nie tylko w Galu - w moim starym (przy Waszych) Miśku też są dwa
Adaho_krak - 20-10-2006, 20:58
a i w moim też są dwa i jeden chodzi tak że go nie słychać wentylator słychać dopiero przy włączeniu się drugiego
|
|
|