Forum ogólne - Celnik/Agent Celny z Warszawy poszukiwany - czyli pomóżcie..
Hubeeert - 19-10-2006, 18:56 Temat postu: Celnik/Agent Celny z Warszawy poszukiwany - czyli pomóżcie.. Potrzebuję Waszej pomocy.
Do Polski dotarła moja zakupiona w Japonii a przysłana z Tajwanu turbosprężarka.
Lezy na cle w Warszawie.
ja jestem w Szwecji
Osoba która miała to odebrać nie zna się na cle zupełnie.
minęło 7 dni a jest 20 żeby to zabrać bo odeślą...
Pomocy!!!
edit: proszę bez OT.
saphire - 19-10-2006, 21:16
Myślę że powinieneś wynająć agencję/agenta celnego, dać mu upoważnienie by w twoim imieniu załatwił co trzeba, on weźmie swoją prowizję a ktoś z twojej rodziny sprężarkę i luz.
Agencje Celne w Warszawie
Hubeeert - 19-10-2006, 21:20
saphire, OK ale Hubeeert napisał/a: | ja jestem w Szwecji |
saphire - 19-10-2006, 22:07
No wiem że jesteś w Szwecji ale przecież możesz do którejś agencji zadzwonić i się dogadać a papiery faxnąć czy zeskanować i mailem wysłać itp. Naprawdę sądzę, że jednak powinieneś zadzwonić do agencji i się dogadać z nimi bo tak ci będzie najwygodniej.
W sumie to poniekąd robię w tej branży tyle że jako informatyk ale jak ci bardzo zależy to mogę jutro w robocie popytać chłopaków na oddziale którą agencję ogólnopolską polecają do takiej sprawy to ci dam jutro info co i jak chyba że chcesz wiedzieć więcej to mi daj wszelkie info o tej przesyłce na pw to podejdę na oddział do nas i mi może posprawdzają w systemie co i jak tam z tą odprawą i co z tym dalej robić...
Hubeeert - 19-10-2006, 22:22
Marnie to widzę bo nikt podobno nie chce brac takich gównienek spoza samego UP - tam są agencje ale jak i co będę wiedział więcej dopiero w przyszłym tygodniu.
Krew mnie **************** zaleje. W Szwecji załatwiłbym to na poczcie a tu dobrze że nie muszę zdjęcia na "Chałupy" przedstawiać wraz ze świadectwem moralności/niemoralności od Proboszcza.
Co za ................................................
akbi - 20-10-2006, 08:22
Hubeeert, widzisz jak masz dobrze tam w Szwecji, a My dalej się męczymy tutaj … i nie tylko z urzędami celnymi
raddex - 20-10-2006, 20:51
Hubi u mnie w firmie codziennie coś odprawiamy z całego świata więc mógłbym spróbować pomóc. Mogę porozmawiać z koleżanką, która się tym zajmuje, ale dopiero w poniedziałek. Musisz mi tylko napisać na maila lub PW wszystko odnośnie tej przesyłki. Rozumiem, że leży ona w Urzędzie Pocztowym do odprawienia i oclenia??
Kontakt do mnie masz na wszelkie sposoby więc w razie potrzeby daj znać.
Hubeeert - 20-10-2006, 21:03
raddex napisał/a: | Rozumiem, że leży ona w Urzędzie Pocztowym do odprawienia i oclenia | dokładnie ale w Warszawie.
Jest tu już jedna dobra dusza która stara się pomóc. Ty będziesz drugi jak pierwszemu się nie uda
Chłopaki jesteście SUPER.
PIWO (nie mylić z piwem) Was nie ominie
raddex - 22-10-2006, 11:02
Towar nie ważne gdzie jest składowany, sprawę można załatwić z każdego miejsca w kraju. Parę telefonów i załatwione. Nie robiąc OT, jeżeli będzie potrzeba służę pomocą, a bynajmniej się postaram.
|
|
|