Archiwum - dwa pytania o carisme
granatek - 14-11-2010, 08:43 Temat postu: dwa pytania o carisme Pytanie numer 1: o czym informuje ten wyświetlacz ? czy to tylko zegarek ? czy zależnie od opcji może nie różnic sie wyglądem, a różnic się funkcjami ?
załączam foto, mam na myśli ten wyświetlacz... no wiadomo
pytanie numer 2: jak rozroznic wersje 1.8 GDI 122 od 125 koni, bo słyszalem że ta mocniejsza o 3 konie wersja ma sporo lepszego kopa
z góry dzieki za odp.
P.S bym zapomniał, czy to auto źle chodzi na gazie ? bo cięzko mi znaleźć jakieś info, o tym ile pali gazu etc
robertdg - 14-11-2010, 09:47
granatek napisał/a: | 1: o czym informuje ten wyświetlacz ? | o spalaniu, temperaturze, a ogólnie to RDS tam można sobie poczytac
granatek napisał/a: | 2: jak rozroznic wersje 1.8 GDI 122 od 125 koni, bo słyszalem że ta mocniejsza o 3 konie wersja ma sporo lepszego kopa
| 1.8GDi 122KM był po pierwszym lifcie 2000-2004, samo przyspieszenie pogorszyło się o jakieś dziesiate sekundy, coś w granicy 1/2s
granatek napisał/a: | czy to auto źle chodzi na gazie ? bo cięzko mi znaleźć jakieś info, o tym ile pali gazu etc | wyśmienicie, tyle, że koszt instalacji gazowej może się zrównac z kosztami auta to wkońcu wtrysk bezpośredni i zwykłe LPG dla niego to zabójstwo, konieczne jest LPI
granatek - 14-11-2010, 13:09
a klimatronic miały tylko te starsze jak rozumiem ? i mialy spalanie w wyświetlaczu od przebiegu, ya ?
robertdg - 14-11-2010, 13:22
ya
Saqu - 14-11-2010, 23:55
granatek napisał/a: | a klimatronic miały tylko te starsze jak rozumiem |
Te nowsze też mają tylko ustawiane na pokrętła i informacje podawane na wyświetlaczu górnym ale też climatronic
|
|
|