To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - dwa pytania o carisme

granatek - 14-11-2010, 08:43
Temat postu: dwa pytania o carisme
Pytanie numer 1: o czym informuje ten wyświetlacz ? czy to tylko zegarek ? czy zależnie od opcji może nie różnic sie wyglądem, a różnic się funkcjami ?
załączam foto, mam na myśli ten wyświetlacz... no wiadomo :D

pytanie numer 2: jak rozroznic wersje 1.8 GDI 122 od 125 koni, bo słyszalem że ta mocniejsza o 3 konie wersja ma sporo lepszego kopa

z góry dzieki za odp. :)

P.S bym zapomniał, czy to auto źle chodzi na gazie ? bo cięzko mi znaleźć jakieś info, o tym ile pali gazu etc

robertdg - 14-11-2010, 09:47

granatek napisał/a:
1: o czym informuje ten wyświetlacz ?
o spalaniu, temperaturze, a ogólnie to RDS tam można sobie poczytac :lol:
granatek napisał/a:
2: jak rozroznic wersje 1.8 GDI 122 od 125 koni, bo słyszalem że ta mocniejsza o 3 konie wersja ma sporo lepszego kopa
1.8GDi 122KM był po pierwszym lifcie 2000-2004, samo przyspieszenie pogorszyło się o jakieś dziesiate sekundy, coś w granicy 1/2s

granatek napisał/a:
czy to auto źle chodzi na gazie ? bo cięzko mi znaleźć jakieś info, o tym ile pali gazu etc
wyśmienicie, tyle, że koszt instalacji gazowej może się zrównac z kosztami auta ;-) to wkońcu wtrysk bezpośredni i zwykłe LPG dla niego to zabójstwo, konieczne jest LPI
granatek - 14-11-2010, 13:09

a klimatronic miały tylko te starsze jak rozumiem ? i mialy spalanie w wyświetlaczu od przebiegu, ya ?
robertdg - 14-11-2010, 13:22

ya
Saqu - 14-11-2010, 23:55

granatek napisał/a:
a klimatronic miały tylko te starsze jak rozumiem

Te nowsze też mają ;) tylko ustawiane na pokrętła :) i informacje podawane na wyświetlaczu górnym :) ale też climatronic :)