To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Miska olejowa w Pajerce

arrobb - 16-11-2010, 09:32
Temat postu: [3.2 DID] Miska olejowa w Pajerce
Drodzy koledzy mam pytanko co do wymiany uszczelki pod miską olejową.
Chodzi mi o to czy przy wymianie uszczelki pod miską olejowej jest potrzebne zrzucenie kolumny kierowniczej, bądź mostu przedniego. Nie przyglądnąłem się jeszcze dokładnie jak to wygląda z dołu, natomiast wiem, że w Frontierach trzeba się z tym trochę pobawić.
Jak ktoś już to robił to prosiłbym o parę wskazówek.
I jeszcze jedno, przypuszczam, że oryginalnie jest uszczelka pod miską lecz czy można osadzić ją na silikonie, bądź jakimś specjalnym uszczelniaczu.
Za odpowiedź wielkie dzięki.
Pozdrawiam

zbyszekm2 - 16-11-2010, 10:51

Aby zdjąć miskę trzeba wymontować most. Fabrycznie jest sylikon.
arrobb - 16-11-2010, 17:51

:mrgreen: Bardzo dziękuję Zbyszku. Pozdrawiam :mrgreen:
Sabol - 20-11-2010, 22:45

Witam, a mnie się udało miskę wyszarpać bez demontażu mostu, czynność masakryczna, miska przyspawana tym silikonem, ale było warto, cholerny pływak, chyba z cukru zrobiony rozleciał się w drobny mak.
zbyszekm2 - 20-11-2010, 23:43

Sabol napisał/a:
Witam, a mnie się udało miskę wyszarpać bez demontażu mostu, czynność masakryczna, miska przyspawana tym silikonem, ale było warto, cholerny pływak, chyba z cukru zrobiony rozleciał się w drobny mak.

Rozleciał się bo przy wyciąganiu miski zawadziłeś nim o ssak.
Przed wyjęciem miski trzeba najpierw wyjąć czujnik.

uszaty69 - 21-11-2010, 01:07

zbyszekm2 napisał/a:
Fabrycznie jest sylikon.

byle nie czerwony silikon jaki ludzie często używają. Powinna być to pasta do składania mis. Wiele firm takie robi. osobiście używam tylko trzech i nie zdarzyła mi się cieknąca miska: Reintz, Wurth i Forsch. Za to poprawek po czerwonym silikonie multum.

Sabol - 21-11-2010, 12:53

zbyszekm2, A wiesz co, może i masz rację, czujnik zdejmowałem dopiero po zdemontowaniu miski, się człowiek na błędach uczy :wink:
gst - 22-08-2021, 12:22

Ile należy przygotować sobie tego silikonu na całą miskę? Jedna tubka, dwie, trzy?
zbyszekm2 - 14-09-2021, 13:44

gst napisał/a:
Ile należy przygotować sobie tego silikonu na całą miskę? Jedna tubka, dwie, trzy?

tubka to pojęcie względne :)