To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Serwis klimatyzacji na terenie Lublina

Andrew - 23-11-2010, 20:25
Temat postu: Serwis klimatyzacji na terenie Lublina
Witam.

Z racji tego, że często bywam w Lublinie mam pytanie do Was, gdzie najlepiej i najtaniej oczywiście :) odgrzybić klimę i ją nabić?
Chciałbym oczywiście, aby to odgrzybianie było efektowne.

tomasek - 23-11-2010, 20:29

Kolego ja robiłem w Sabacie i jest ok ale dobrze robią i znają się też na Wolskiej,tam doszli czemu niby tak słabo mi chłodzi klima :mrgreen:
Andrew - 23-11-2010, 20:31

tomasek6 napisał/a:
Kolego ja robiłem w Sabacie
Ile Cię skasowali i ile to trwa?
tomasek6 napisał/a:
dobrze robią i znają się też na Wolskiej
Często tam bywam :)
tomasek - 23-11-2010, 20:38

Ja naprawiałem bo mi czynnik uciekałtakże nabicie,odciągnięcie i znowu nabicie i dobicie coś ok.160 zł a operacja nabicia i odgrzybienia nie dłużej jak godzinke
Andrew - 23-11-2010, 20:40

tomasek6 u mnie po wyłączeniu klima czuć nie miły zapach. Niby odgrzybiałem ale nie pomogło i chciałem zrobić tak, żeby było ok...
tomasek - 23-11-2010, 20:42

sprawdz filtr kabinowy może już poległ :shock:
Andrew - 23-11-2010, 20:45

tomasek6 napisał/a:
sprawdz filtr kabinowy może już poległ :shock:
Wymieniałem jak było odgrzybiane :wink: Na pewno nie to.
tomasek - 23-11-2010, 20:53

A sprawdziłeś za filtrem chłodniczkę chyba klimy,w moim problem był taki że słabo dmuchało zimnem myślałem że to znowu coś z klimą ale na Wrońskiej sprawdzili i okazało się że jest gdzieś przypchane.Wyjąłem filtr kabinowy i za filtrem chłodniczka była cała zasyfiona :twisted: ręczne czyszczenie i jest cacy :wink: może u ciebie też się nazbierało :shock:
Andrew - 23-11-2010, 20:57

tomasek6 napisał/a:
A sprawdziłeś za filtrem chłodniczkę chyba klimy
Może masz rację. Pasowałoby to może zerknąć...
tomasek - 23-11-2010, 21:05

Roboty niewiele a może warto jak nie to wtedy odgrzybianie itd. w zakładzie :mrgreen:
Andrew - 23-11-2010, 21:07

Spoko zobaczę najpierw to, jak nie pomoże to wtedy serwis :D Dzięki za pomoc.
tomasek - 23-11-2010, 21:12

No Problem :mrgreen:
grzesiopol - 19-01-2011, 20:02

Ja robiłem klimę u Piekarza na Hutniczej. Nie narzekam a z cenami to tak jak u innych.
Może trochę za późno ale miałem i ja przykry zapach w samochodzie pomogła wymiana dywaników bo były materiałowe (no takie gumowane od spodu a z wierzchu materiał) oraz wyrzucenie liści z tego pudła co jest nagrzewnica schowana. Trochę się nagimnastykowałem ale poszły prawie wszystkie liście.

Motofreak - 19-01-2011, 23:17

U mnie też często pojawia się smrodek :evil: zwłaszcza w ciepłe dni. Możecie jakoś opisać zapach w waszych samochodach bo może to akurat to samo to bym wiedział co mam robić? Bo w moim przypadku to taką spalenizne czuć, czasami coś takiego jak zgniłe jaja, na początku myślałem że to od szyberdachu ale to chyba nie jest źródło tego zapachu
grzesiopol - 20-01-2011, 17:04

N coś podobnego. Masz mokrą wykładzinę lub materiałowe dywaniki? Jak osuszysz samochód to powinno minąć. Jeżeli masz dywaniki materiałowe i gumowane od spodu to wyrzuć je i załóż gumowe, przynajmniej na zimę.