To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - brak lewego światła pozycyjnego

SnowDevil - 25-11-2010, 20:21
Temat postu: brak lewego światła pozycyjnego
Witam, Przestała mi świecić żarówka przedniego lewego światła pozycyjnego. Żarówka jest dobra, bezpieczniki również. Po prostu tak jak by coś się stało z oprawką bądź z kablem. Nie wiecie co to mogło się stać? Kiedyś działała i przestała. jest jakaś metoda na sprawdzenie oprawki/kabli? bo nie chciał bym kupować nowego reflektora tylko z tego powodu że nie działa pozycyjne.
Jogurt - 25-11-2010, 20:34

przede wszystkim weź miernik i sprawdź czy dochodzi napięcię do kostki, jeśli tak to weź kawałek przewodu, zrób masę na krótko i zobacz czy świeci. jeśli nie, musisz się cofać. ja miałem taki przypadek w innym aucie że do bezpiecznika prąd dochodził a dalej już nie, poprostu zaśniedział styk gdzie wsadza się bezpiecznik. jeśli prąd dochodzi do kostki i masa też jest ok wtedy podmień oprawki L na P.
SnowDevil - 26-11-2010, 00:30

wróciłem z garażu. Dzięki za bardzo trafne uwagi ale udało mi się znaleźć usterkę...
We wtyczce od światła pozycyjnego rozsypała się w drobny mak jedna nóżka, ze starości. połączyłem kabelki na krótko omijając wtyczkę i już świeci :]

Jogurt - 28-11-2010, 12:42

grunt że zrobione i działa