[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Regulacja obrotów ?
Anonymous - 22-10-2006, 18:30 Temat postu: [CA1A 1.3] Regulacja obrotów ? Witam. Na sam początek to wybaczcie za to, że pisze na temat który na tym forum jest poruszany non stop, ale musicie zrozumieć też to, że jest dużo tych informacji a znalezienie tej kontretnej jest dosyć trudne. No ale to świaczy tylko o tym na jak wysokim poziomie stoii to forum. Do rzeczy:
mam colcika 1.3 Gli 12V z 93' 4G13 no i oczywiscie problem z falowaniem obrotów. Z tego co znalazlem na forum zaleca się przeczyszczenie przepustnicy (u mnie pewnie tego nigdy nie zrobiono) a następnie wyregulowanie obrotów. Super jest to opisane na stronie Krzyżaka (wielki pokłon dla niego) , ale po zorientowaniu sie nasuwa mi się kilka pytań:
czy ta instrukcja którą stworzył Krzyżak nadaje się do mojego silniczka? jesli tak to prosze o info na ten temat bo mam zamiar jutro zabrać się za moje "ferrari" i przywrócić go normalnej pracy jeśli natomiast instrukcje się nie nadają to może ktoś podpowie jak wyregulowac obroty w tym silniku. Mile widzane dodatkowe informacji - może ktoś już wykonywał takie czynności i wie na co zwrócić szczególną uwage żeby nie pogorszyć stanu rzeczy. Ja bede to robił pierwszy raz i już nie moge się doczekać ;]
Pozdrawiam
Hubeeert - 22-10-2006, 19:38
guzikunio,
1. guzikunio napisał/a: | No ale to świaczy tylko o tym na jak wysokim poziomie stoii to forum | nie podlizuj sie
2. gregorbu zamieścił opis (ze strony Krzyżaka) http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2316 - poczytaj
I witaj na forum
Hubeeert
admin forum
josie - 22-10-2006, 19:51
Hubeeert napisał/a: | gregorbu zamieścił opis (ze strony Krzyżaka) |
To nie jest opis ze strony Krzyżaka - ten ze strony Krzyżaka nie nadaje się do 4G13.
Aczkolwiek link jest dobry i opis z linku się nadaje (Krzyżak pisał to kiedyś na MKP)
Hubeeert - 22-10-2006, 19:57
josie, no to się pomyliłem co do źródła
Nobody's perfect.
Anonymous - 22-10-2006, 21:06
no ok mniej wiecej kumam to co pisze w tej instrukcji tylko powiedzcie mi jedno czy żeby pozbyć się falowania obrotów musze wykonać kazdą z opisanych czynności ? tj
a)ŚRUBKA ZGRUBNA
b)WOLNE OBROTY
c)TPS i IPS
Nie jestem specjalistą więc chciałbym wiedzieć jak najwiecej dla Was może to śmieszne pytania, ale dla mnie dosyć ważne.
Anonymous - 22-10-2006, 21:11
Przede wszystkim czyszczenie przepustnicy. A potem kolejne kroki. W moim przypadku zrezygnowałem z regulacji TPS. Właściwa regulacja śrubki zgrubnej rozwiązała problem falowania. Wcześniejsze czyszczenie przepustnicy i regulacje wolnych obrótków bez ruszania śrubki zgrubnej tylko minimalizowały falowanie.
Anonymous - 22-10-2006, 21:27
myny teraz sytuacja wygląda klarowniej zobaczymy teraz jak to wszystko wyjdzie w praniu. Mam nadzieje że się uda. Jutro podziele się nowinkami. Pozd
Anonymous - 23-10-2006, 18:25
witaj mnie się udało wg w/w sposobu i tez robiłem to po raz 1szy
powodzonka!!
maciej 63 - 05-11-2006, 15:52
bear007 napisał/a: | witaj mnie się udało wg w/w sposobu i tez robiłem to po raz 1szy
powodzonka!! |
ale jaki to jest ten w/w sposób bo powyrzej jest ich kilka a sam mam podobny problem
i już nie wiem od czego zacząć
saphire - 05-11-2006, 15:55
Od tego
Anonymous - 05-11-2006, 17:00
maciej 63 napisał/a: | ale jaki to jest ten w/w sposób bo powyrzej jest ich kilka a sam mam podobny problem
i już nie wiem od czego zacząć |
tylko pamietaj ze na cieplo 3ba
pozdrowky
Hubeeert - 05-11-2006, 17:16
co to znaczy?
Anonymous - 05-11-2006, 17:40
wybaczcie
"trzeba" miało być
|
|
|