Pajero III - [3.2 DID] łańcuch rozrządu -jego stan?
bkoch - 02-12-2010, 18:11 Temat postu: [3.2 DID] łańcuch rozrządu -jego stan? Witam wszystkich mitsumaniaków mam pytanie jak w najprostszy sposób określić stan łańcucha rozrządu ????
zbyszekm2 - 02-12-2010, 18:14 Temat postu: Re: łańcuch rozrządu -jego stan?
bkoch napisał/a: | Witam wszystkich mitsumaniaków mam pytanie jak w najprostszy sposób określić stan łańcucha rozrządu ???? |
zdjąć górna pokrywę silnika, i obejrzyj łańcuch. Najważniejsze jest napinacz, czy dobrze napina łańcuch?
killshot - 02-12-2010, 18:19
Dołączę się do tematu, czy przy zdejmowaniu górnej pokrywy silnika "uszkadza" się jakąkolwiek uszczelkę?? tak mi powiedziano w ASO jak się o to spytałem...
zbyszekm2 - 02-12-2010, 18:37
killshot napisał/a: | Dołączę się do tematu, czy przy zdejmowaniu górnej pokrywy silnika "uszkadza" się jakąkolwiek uszczelkę?? tak mi powiedziano w ASO jak się o to spytałem... |
Raczej nie, tam nie ma się co uszkodzić, najwyżej jest wypracowana. To tylko guma, która poddana jest na działanie oleju i rożnych temperatur. ma swoja wytrzymałość.
watcher79 - 02-12-2010, 21:25
Jestem laikiem i zdejmowałem 2 razy pokrywe żeby właśnie sprawdzić stan łańcucha, napinacza i ślizgów. Nic nie uszkodziłem a guma nie wymagała wymiany. Później dowiedziałem się że sam ślizg górny można sprawdzić przez korek wlewowy i nie trzeba zdejmować pokrywy
|
|
|