To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] łańcuch rozrządu -jego stan?

bkoch - 02-12-2010, 18:11
Temat postu: [3.2 DID] łańcuch rozrządu -jego stan?
Witam wszystkich mitsumaniaków mam pytanie jak w najprostszy sposób określić stan łańcucha rozrządu ????
zbyszekm2 - 02-12-2010, 18:14
Temat postu: Re: łańcuch rozrządu -jego stan?
bkoch napisał/a:
Witam wszystkich mitsumaniaków mam pytanie jak w najprostszy sposób określić stan łańcucha rozrządu ????

zdjąć górna pokrywę silnika, i obejrzyj łańcuch. Najważniejsze jest napinacz, czy dobrze napina łańcuch?

killshot - 02-12-2010, 18:19

Dołączę się do tematu, czy przy zdejmowaniu górnej pokrywy silnika "uszkadza" się jakąkolwiek uszczelkę?? tak mi powiedziano w ASO jak się o to spytałem...
zbyszekm2 - 02-12-2010, 18:37

killshot napisał/a:
Dołączę się do tematu, czy przy zdejmowaniu górnej pokrywy silnika "uszkadza" się jakąkolwiek uszczelkę?? tak mi powiedziano w ASO jak się o to spytałem...

Raczej nie, tam nie ma się co uszkodzić, najwyżej jest wypracowana. To tylko guma, która poddana jest na działanie oleju i rożnych temperatur. ma swoja wytrzymałość.

watcher79 - 02-12-2010, 21:25

Jestem laikiem i zdejmowałem 2 razy pokrywe żeby właśnie sprawdzić stan łańcucha, napinacza i ślizgów. Nic nie uszkodziłem a guma nie wymagała wymiany. Później dowiedziałem się że sam ślizg górny można sprawdzić przez korek wlewowy i nie trzeba zdejmować pokrywy :)