[92-96]Lancer CB0 - [CB1 1.3] Lancer gaśnie
jkruk90 - 08-12-2010, 11:39 Temat postu: [CB1 1.3] Lancer gaśnie Witam,
jestem mlodym niedoswiadczonym kierowca i nie mam pojecia o mechanice.
Mam natomiast problem z moim Miskiem, moze Wy mi pomozecie.
Problem wystepuje tylko wtedy gdy zostawiam samochod nieuzywany na pare dni... zima to sie nasililo.
Silnik na biegu jalowym zapala za pierwszym razem i przez pierwsze pare minut (podczas gdy odsniezam auto) wszystko jest ok.
Schody zaczynaja sie wtedy gdy chce zaczac jazde i dodaje gazu. Silnik traci obroty tak jakby sie dlawil, caly sie trzesie a nastepnie gasnie. Potem juz nie chce zapalic albo pali przez chwile i gasnie... ostatnio dalem rade go jakos odpalic i gdy bardzo delikatnie dodawalem gazu to jakos tam jechalem...po okolo 30 min ciaglej jazdy silnik zaczal pracowac poprawnie. Co mam z tym zrobic?
Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
Koclus - 08-12-2010, 15:41
Sprawdź podłączenie przepływomierza, od filtra powietrza taka duża wtyczka, wyjmij ją, przeczyść, a potem wepnij spowrotem Ja tak miałem w 1.6 ;D
P.S. rozumiem, że tak na benzynie się dzieje, nie na LPG ?
londolut - 08-12-2010, 15:57
W 1.3 nie ma przepływomierza.
Koclus - 08-12-2010, 16:07
Sorka, w takim razie, nie wiedziałem Miałem po prostu podobne objawy u siebie
jkruk90 - 08-12-2010, 18:29
Koclus napisał/a: | P.S. rozumiem, że tak na benzynie się dzieje, nie na LPG ? |
nie posiadam instalacji gazowej, tylko benzyna... jutro wymienie wszystkie swiece, zobacze czy to cos da...
Koclus - 08-12-2010, 19:37
Też bym chciał mieć to szczęście, żeby jeździć na samej benzynie...:( niestety, człowiek nie za bogaty jest, a kilometrów trzeba nakręcić Jeśli nie wymieniałeś świec, to możesz to zrobić...zaraz po kupnie samochodu powinieneś wymienić olej, filtry, świece i kable jeśli są w złym stanie no i rozrząd o ile nie jest na łańcuchu
Hugo - 08-12-2010, 20:48
Miałem identyczny problem w Galancie przy -15 st.C. Prawdopodobnie gdzieś przymarza woda znajdujaca sie w paliwie. Po dodaniu 200 ml denaturatu na ok. 12 l benzyny do baku problem przestał istnieć.
jkruk90 - 10-12-2010, 11:15
zmienilem swiece... chociaz stare z wierzchu wygladaly calkiem porzadnie to po ich odkreceniu okazalo sie ze wszystkie maja na dolnej koncowce czarny nalot (nie wiem od czego) poki co Misiek odpalil i jakos chodzi mam nadzieje, ze tak pozostanie. dziekuje wszystkim za pomoc
|
|
|