Forum ogólne - MITSUBISHI CONCEPT-SPORTBACK
Firebee - 22-08-2005, 20:53 Temat postu: MITSUBISHI CONCEPT-SPORTBACK MITSUBISHI CONCEPT-SPORTBACK
Firma Mitsubishi Motors opublikowała pierwsze zdjęcia najnowszego pojazdu koncepcyjnego o nazwie Concept-SportBack. Światowa premiera tego pojazdu odbędzie się podczas wystawy motoryzacyjnej we Frankfurcie, która rozpocznie się 12 września bieżącego roku.
Mitsubishi Concept-SportBack to prototyp 5-drzwiowego samochodu sportowego o nadwoziu typu hatchback.
Stylistyka auta podkreśla sportowe tradycje Mitsubishi Motors. Concept-SportBack jest pierwszym modelem tej marki zbudowanym na zupełnie nowej płycie podłogowej, zaprojektowanej przez inżynierów koncernu. Nowa płyta podłogowa to osiągnięcie o strategicznym znaczeniu. To właśnie ona posłuży za podstawę konstrukcji całej gamy nowych modeli Mitsubishi: od aut terenowo-rekreacyjnych (nowy Outlander), do modeli z segmentu C.
Kształty nadwozia koncepcyjnego modelu zdradzają kierunek, w jakim w najbliższej przyszłości będą podążali styliści Mitsubishi Motors. Sportowy, ostry profil, wyraziste linie karoserii, dynamiczna sylwetka oparta na umiejętnie dobranych proporcjach szeroko rozstawionych osi i kół, osłona chłodnicy z widocznym logo Mitsubishi Motors i niezwykle ekspresyjny, wysoko poprowadzony tył pojazdu: Concept-SportBack uosabia stworzoną przez MMC wizję sportowego sedana.
fotki do pobrania:
http://www.redorange.de/f...till_Silver.zip
http://www.redorange.de/f...S_Still_Red.zip
pozdro
Firek
Hubeeert - 22-08-2005, 21:24
Jak dla mnie przód kapitalny bok supeer ale tył trochę podobny do Seata.
Ogólnie 9/10
misia27 - 22-08-2005, 21:25
jak dla mnie bajer
TNT - 22-08-2005, 21:30
To mi sie podoba ostre a zarazem okragle linie to jest to na takie auta czekalem.
JCH - 22-08-2005, 22:11
Obramowanie chlodnicy jak w nowych Audi.
Firebee - 22-08-2005, 22:21
wózek nie wejdzie:(
a tak z perspektywy "mitsumaniaka" to:
Przód rzeczywiście jest śliczny, ale nie z perspektywy "na wprost" czyli jak na pierwszym zdjęciu.. Patrząc na niego z przodu mam wrażenie, że ta atrapa mnie zaraz zje.. Jest taka wielka.. (może wózek wejdzie:P)
Patrząc z perspektywy lekko z boku (ostatnia fota) jest to totalny wypas i nie mam żadnych ale..
Z boku wypada najlepiej.. Wprost cudownie.. Jak przyczajony tygrys chcący rzucić się na upatrzoną zdobycz (moje punto?:P) Strasznie agresywnie wygląda i z tej perspektywy jest Świetnie.
Z kolei do tyłu nie przyczepię się, bo wg mnie pasuje do całości...
Pozdrawiam
Firek..
Jak to auto wejdzie do produkcji będzie to wielki krok naprzód...
Efa! - 22-08-2005, 23:46
ja wolałabym czarne
Anonymous - 22-08-2005, 23:57
Firebee napisał/a: | wózek nie wejdzie:( |
A ja bym raczej nie pisał takich czarnych scenariuszy. Auto bardzo przypomina koncepcyjne Evolution X, które raczej wejdzie do seryjnej produkcji w proponowanym kształcie, więc może i ten koncept znajdzie się na taśmie produkcyjnej...
Firebee napisał/a: | Jak to auto wejdzie do produkcji będzie to wielki krok naprzód... |
Nic dodać, nic ująć. Mitsu wraca na światową arenę. Obecne autka z "nosem" a 'la Renault to strategia na przetrwanie kryzysu. Wzornictwo bez wyrazu, ale i bez ryzyka. Podobnie zachował się Citroen, wprowadzając w latach 90-tych model ZX. Kryzys został zażegnany, a Citroen powraca do wzorniczej oryginalności. Oczywiście tego samego życzę ze wszech sił Miciubisi!
Kofi - 23-08-2005, 01:20
Cos takiego by sie przydalo w sedanie...ale aby tyl takiego sedana byl tak samo ostry jak przod. REWELACJA. Jak zobaczylem w dzisiejszym autoswiecie sie ucieszylem niezmiernie.
Firebee - 23-08-2005, 07:38
gregorbu - co do wózka to ja z żoną od czasu urodzenia małej myślimy tylko w jednej perspektywie i mówiąc "wózek" nie mam na myśli auta:)
a więc z moich badań wynika ze do punjero 2000 wózek nie wejdzie, do colta '91 wózek wejdzie (!), więc patrząc na budowę concepta zakładam, że w niego wózek NIE wejdzie:)
Poza tym jest fajny:)
Pozdro
polsaler - 23-08-2005, 07:45
bardzo ładne autko . Choć wolę bardziej tradycyjne kształty to postępu nie zatrzymam . Trzeba się dostosować .
Anonymous - 23-08-2005, 07:57
Podoba mi się, oby bez większych zmian weszło to jak najszybciej do seryjnej produkcji.
Czy ktoś mi powie do czego służą te "dziury" na masce? Stylistyka, czy coś więcej?
Grześku - 23-08-2005, 08:00
Zajefajny, gdzieś czytałem że takimi samochodami najczęściej jeżdżą panowie po 30.
Łapię się w grupę wiekową.
Krzyzak - 23-08-2005, 08:24
Przód tragiczny - byłby fajny, gdyby nie ta wielka dziura na chłodnicy - jak w Audi. Wygląda, jakby miał zaraz silnik wyrzygać. Linia boczna możliwa - dlaczego pociągnęli ją tak, że jest lekko zaokrąglona ku górze???? - wygląda jak Fiat Siena - tak jak facet na czworaka, który przed chwilą dostał ostrego kopa w brzuch. Tył - ten zderzak i wielkie nadkola psują cały efekt.
Jedyne co mi się podoba to światła z przodu (same światła, bo ich osadzenie i okolice też są jakieś dziwne), reszta to klapa - znowu. Dlaczego nie mogą znowu zrobić coś takiego jak Galant EAx???? - jeżdżąc po Europie zauważyłem, że jest to najczęściej spotykane auto tego koncernu. Jest piękne - ba: najpiękniejsze na świecie - czy to zły powód, by je produkować?
Anonymous - 23-08-2005, 08:54
A mnie ciekawi coś innego. Mamy ostatnio prawdziwy wysyp Conceptów mitsubishi. To całkiem fajnie, ale wolałbym, żeby wreszcie w ofercie pojawiło się porządne, nowe, duże auto klasy średniej.
|
|
|