To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - 3D w Telewizji N

Anonymous - 17-12-2010, 09:43
Temat postu: 3D w Telewizji N
Witam wszystkich :)
Telewizja N wprowadziła do swojej oferty kanał 3D.
I tutaj zwracam się do Was z takim oto pytaniem : Czy posiadając zwykły telewizor LCD, mogę oglądać program w 3D mając okulary 3D ? . Poniżej pokazuję w jaki sposób nadawany jest program.

Pozdrawiam .

Anonymous - 17-12-2010, 09:52

potrzebujesz jeszcze tv 3D
pamar - 17-12-2010, 12:52

arturro napisał/a:
potrzebujesz jeszcze tv 3D
i gogle ;)
robertdg - 17-12-2010, 14:38

Dembowy napisał/a:
Czy posiadając zwykły telewizor LCD, mogę oglądać program w 3D mając okulary 3D ?

pamar napisał/a:
i gogle ;)
Oj pamar, pamar, jakiś zahipnotyzowany :-)
Anonymous - 17-12-2010, 14:49

To sobie obejrzałem koncert Jarre'a :doubt:
Tak poza tym to ta technologia ciut za szybko idzie do przodu.człowiek myśli,że ma w miarę świeży sprzęt,a tak naprawdę to przeżytek :P
PzDr

Anonymous - 17-12-2010, 15:24

Dembowy napisał/a:
Tak poza tym to ta technologia ciut za szybko idzie do przodu.człowiekmyśli,że ma w miarę świeży sprzęt,a tak naprawdę to przeżytek

ale za to jak fajnie kiedy np. tak jak ja wraca wlasnie z makro gdzie stoi TV 3D 50" z kompletem okularow za 3100zl :D

robertdg - 17-12-2010, 15:29

arturro prowokator z Ciebie
Anonymous - 17-12-2010, 15:42

robertdg napisał/a:
arturro prowokator z Ciebie

bo albo kupimy cos i nie bedziemy potem interesowac sie, szczegolnie cenami albo tak jak moj znajomy bedziemy sobie pluc w brode ktory kupil rok temu TV LED za 13tys PLN a teraz identyko TV kosztuje 2,7tys PLN :D zawsze mam z niego ubaw :)

ja poczekam na TV 3D umozliwiajacy ogladanie bez okularkow i wtedy wymienie swego poczciwego CRT, podobnie jak z moja stara navi, wymienie ja dopiero kiedy pojawia sie navi zintegrowane z kamera.

Dembowy, musisz sie pomeczyc jescze do konca roku, potem ten kanal bedzie zakodowany i nie bedzie tak razil w oczy :)

pamar - 17-12-2010, 16:45

robertdg napisał/a:
Oj pamar, pamar, jakiś zahipnotyzowany

Faktycznie... zaszalałem ;) :P
Ale toto to dopiero będzie szaleńswo:

http://technologie.gazeta..._nie_teraz.html

jaca71 - 17-12-2010, 20:22

arturro napisał/a:
ja poczekam na TV 3D umozliwiajacy ogladanie bez okularkow i wtedy wymienie swego poczciwego CRT

Już są :) Ale cenaaaaaaaa

krzychu - 18-12-2010, 10:28

jaca71 napisał/a:
arturro napisał/a:
ja poczekam na TV 3D umozliwiajacy ogladanie bez okularkow i wtedy wymienie swego poczciwego CRT

Gdzie są? Na targach? Z tego co koledzy widzieli to nie bardzo widać to 3D... A kąt patrzenia jest tak mały że 2 osoby nie mogą oglądać bo nie widać 3D.

Anonymous - 18-12-2010, 10:53

jaca71 napisał/a:
arturro napisał/a:

wiem ze sa, w salonie merca taki wisi i kosztowal prawie 30tys :)

Anonymous - 19-12-2010, 18:16

A ja nie do końca się zgadzam.Do tego 3D wystarczy zwykły TV i okulary.
Telewizory 3D działają tak,że ze zwykłego obrazu robią 3D więc Nka nie musiałaby tworzyć zadnego dodatkowego kanału bo na takim tv można oglądać każdy program.
Kiedyś , jakieś 10 lat temu też puszczali filmy 3D i sie oglądało na kineskopowym starym telewizorze,trzeba tylko mieć odpowiednie okulary.

Anonymous - 19-12-2010, 20:01

adamovicius napisał/a:

polecam artykul: http://hdtvpolska.com/top...060#entry229060

dla tych co nieche sie czytac, potrzebny jest TV ktory te dwa obrazy nalozy na siebie, a dlaczego to juz trzeba poczytac.

krzychu - 20-12-2010, 11:20

adamovicius napisał/a:
Telewizory 3D działają tak,że ze zwykłego obrazu robią 3D więc Nka nie musiałaby tworzyć zadnego dodatkowego kanału bo na takim tv można oglądać każdy program.
Kiedyś , jakieś 10 lat temu też puszczali filmy 3D i sie oglądało na kineskopowym starym telewizorze,trzeba tylko mieć odpowiednie okulary.

Nie masz racji ponieważ:
Telewizor nie 3D nie ma w ogólę funkcji obsługujących sygnał 3D o HDMI 1,4 nie wspominając
Nie ma jak zsynchronizować okularów jeśli nie ma nadajnik
Matryca i elektronika nie wyrobi generująć 2 całkiem różne obrazy na przemian (obraz się zleje przez duży czas reackji na 3D albo zamazny przez np. algorytm 100Hz).

To o czym mowisz dotyczyło komputerów, złącza d_Sub, karty nVidia i montora koneskopowego o odświerzaniu ~ 120Hz