Komputery, RTV, AGD, Komorki - 3D w Telewizji N
Anonymous - 17-12-2010, 09:43 Temat postu: 3D w Telewizji N Witam wszystkich
Telewizja N wprowadziła do swojej oferty kanał 3D.
I tutaj zwracam się do Was z takim oto pytaniem : Czy posiadając zwykły telewizor LCD, mogę oglądać program w 3D mając okulary 3D ? . Poniżej pokazuję w jaki sposób nadawany jest program.
Pozdrawiam .
Anonymous - 17-12-2010, 09:52
potrzebujesz jeszcze tv 3D
pamar - 17-12-2010, 12:52
arturro napisał/a: | potrzebujesz jeszcze tv 3D | i gogle
robertdg - 17-12-2010, 14:38
Dembowy napisał/a: | Czy posiadając zwykły telewizor LCD, mogę oglądać program w 3D mając okulary 3D ? |
pamar napisał/a: | i gogle | Oj pamar, pamar, jakiś zahipnotyzowany
Anonymous - 17-12-2010, 14:49
To sobie obejrzałem koncert Jarre'a
Tak poza tym to ta technologia ciut za szybko idzie do przodu.człowiek myśli,że ma w miarę świeży sprzęt,a tak naprawdę to przeżytek
PzDr
Anonymous - 17-12-2010, 15:24
Dembowy napisał/a: | Tak poza tym to ta technologia ciut za szybko idzie do przodu.człowiekmyśli,że ma w miarę świeży sprzęt,a tak naprawdę to przeżytek |
ale za to jak fajnie kiedy np. tak jak ja wraca wlasnie z makro gdzie stoi TV 3D 50" z kompletem okularow za 3100zl
robertdg - 17-12-2010, 15:29
arturro prowokator z Ciebie
Anonymous - 17-12-2010, 15:42
robertdg napisał/a: | arturro prowokator z Ciebie |
bo albo kupimy cos i nie bedziemy potem interesowac sie, szczegolnie cenami albo tak jak moj znajomy bedziemy sobie pluc w brode ktory kupil rok temu TV LED za 13tys PLN a teraz identyko TV kosztuje 2,7tys PLN zawsze mam z niego ubaw
ja poczekam na TV 3D umozliwiajacy ogladanie bez okularkow i wtedy wymienie swego poczciwego CRT, podobnie jak z moja stara navi, wymienie ja dopiero kiedy pojawia sie navi zintegrowane z kamera.
Dembowy, musisz sie pomeczyc jescze do konca roku, potem ten kanal bedzie zakodowany i nie bedzie tak razil w oczy
pamar - 17-12-2010, 16:45
robertdg napisał/a: | Oj pamar, pamar, jakiś zahipnotyzowany |
Faktycznie... zaszalałem
Ale toto to dopiero będzie szaleńswo:
http://technologie.gazeta..._nie_teraz.html
jaca71 - 17-12-2010, 20:22
arturro napisał/a: | ja poczekam na TV 3D umozliwiajacy ogladanie bez okularkow i wtedy wymienie swego poczciwego CRT |
Już są Ale cenaaaaaaaa
krzychu - 18-12-2010, 10:28
jaca71 napisał/a: | arturro napisał/a: | ja poczekam na TV 3D umozliwiajacy ogladanie bez okularkow i wtedy wymienie swego poczciwego CRT |
Już są Ale cenaaaaaaaa |
Gdzie są? Na targach? Z tego co koledzy widzieli to nie bardzo widać to 3D... A kąt patrzenia jest tak mały że 2 osoby nie mogą oglądać bo nie widać 3D.
Anonymous - 18-12-2010, 10:53
jaca71 napisał/a: | arturro napisał/a: | ja poczekam na TV 3D umozliwiajacy ogladanie bez okularkow i wtedy wymienie swego poczciwego CRT |
Już są Ale cenaaaaaaaa |
wiem ze sa, w salonie merca taki wisi i kosztowal prawie 30tys
Anonymous - 19-12-2010, 18:16
A ja nie do końca się zgadzam.Do tego 3D wystarczy zwykły TV i okulary.
Telewizory 3D działają tak,że ze zwykłego obrazu robią 3D więc Nka nie musiałaby tworzyć zadnego dodatkowego kanału bo na takim tv można oglądać każdy program.
Kiedyś , jakieś 10 lat temu też puszczali filmy 3D i sie oglądało na kineskopowym starym telewizorze,trzeba tylko mieć odpowiednie okulary.
Anonymous - 19-12-2010, 20:01
adamovicius napisał/a: | A ja nie do końca się zgadzam.Do tego 3D wystarczy zwykły TV i okulary. |
polecam artykul: http://hdtvpolska.com/top...060#entry229060
dla tych co nieche sie czytac, potrzebny jest TV ktory te dwa obrazy nalozy na siebie, a dlaczego to juz trzeba poczytac.
krzychu - 20-12-2010, 11:20
adamovicius napisał/a: | A ja nie do końca się zgadzam.Do tego 3D wystarczy zwykły TV i okulary.
Telewizory 3D działają tak,że ze zwykłego obrazu robią 3D więc Nka nie musiałaby tworzyć zadnego dodatkowego kanału bo na takim tv można oglądać każdy program.
Kiedyś , jakieś 10 lat temu też puszczali filmy 3D i sie oglądało na kineskopowym starym telewizorze,trzeba tylko mieć odpowiednie okulary. |
Nie masz racji ponieważ:
Telewizor nie 3D nie ma w ogólę funkcji obsługujących sygnał 3D o HDMI 1,4 nie wspominając
Nie ma jak zsynchronizować okularów jeśli nie ma nadajnik
Matryca i elektronika nie wyrobi generująć 2 całkiem różne obrazy na przemian (obraz się zleje przez duży czas reackji na 3D albo zamazny przez np. algorytm 100Hz).
To o czym mowisz dotyczyło komputerów, złącza d_Sub, karty nVidia i montora koneskopowego o odświerzaniu ~ 120Hz
|
|
|