To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Kasowanie inspecji olejowej

trax - 17-12-2010, 21:58
Temat postu: Kasowanie inspecji olejowej
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.

Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Peugeota 4007 samochody zapewne bliźniacze z outlanderem :)

Mam małe pytanko do osób znających temat.
Niedawno wymieniłem olej w silniku i chciałbym skasować inspekcje olejowa mam jeszcze 2600 km lub 6 mc ale chciałbym aby liczyło od początku.

Czy ktoś się orientuje jak wykasować tą inspekcje.
znalazłem opis na innym forum :
Wyłączyć zapłon. (OFF)
Nacisnąć na przycisk kasujący
Na wyświetlaczu pojawiają się aktualne zdarzenia serwisowe.
Nacisnąć przycisk resetowania i przytrzymać go. (przynajmniej przez 1,2 sekund)
Wyświetlacz wielofunkcyjny wyświetla symbol konserwacji Pulsuje lampka zdarzenia serwisowego.
Nacisnąć przycisk resetowania i przytrzymać go. (przynajmniej przez 1,2 sekund)
Wyświetlacz pokazuje "CLEAR".
Przegląd skasowany.

zrobiłem kilka razy jak jest napisane wszytko pięknie ale po pojawieniu się napisu clear nic się nie dzieje. tzn. wraca ponownie stan tj 2600 lub 6 mc.

czy należy coś jeszcze nacisnąć aby potwierdzić?

z góry dzięki za informacje.

mitsu00 - 17-12-2010, 22:14

trax napisał/a:
Mam małe pytanko do osób znających temat.
Niedawno wymieniłem olej w silniku i chciałbym skasować inspekcje olejowa mam jeszcze 2600 km lub 6 mc ale chciałbym aby liczyło od początku.

Co za dziwna kombinacja........ Przecież i tak musisz wykonac przegląd w/g planu serwisowego, tzn za te 6 mies. lub 2600km, więc wtedy serwis ci wyzeruje licznik :wink:

trax - 18-12-2010, 08:42

Auto sprowadziłem z holandii i nie zamierzam go serwisowac .

Tylko zastanawiam się czy można to wykasować samemu? czy tylko podpięcie pod komputer do zeruje?
W większości aut wiem że obchodzi się bez serwisu i ich komputerów

karol_alasz - 18-12-2010, 10:24

trax napisał/a:
Tylko zastanawiam się czy można to wykasować samemu? czy tylko podpięcie pod komputer do zeruje?

Zeruje tylko podpięcie komputera a Ty co najwyżej sam możesz przestawić na nowy okres serwisowy... I nie pytaj jak bo juz było...

sylb - 18-12-2010, 11:16

Witam,
Jest cos takiego jak Elm327, koszt około 200zł, widziałem też jakiś Take samodzielne urządzenie serwisowe za około 600. Czy tym da się poprzez nie skasować inspekcję, nie wiem, ale jeżeli kasują inne błędy to pewnie to i tez mogą zrobić.

Ale dlaczego, ci nie skasowali inspekcji podczas wymiany oleju, robiłeś to samo w domu ?

karol_alasz - 18-12-2010, 11:28

PRZYPOMINAJKA SERWISOWA