To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Lancer 1.6 2004 prośba o pomoc

inco - 23-12-2010, 11:39
Temat postu: Lancer 1.6 2004 prośba o pomoc
Witam

Jestem nowym użytkownikiem i odrazu przepraszam za błędy w użytkowaniu forum, zarejestrowałem się dziś bo mam problem z lancerem taty.

Strasznie coś trze z tyłu tak jakby w prawym kole zakładam, że to zużyte klocki ew tarcze ew obydwie sprawy.

Proszę odrazu o konkretny link do tarcz tylnich i klocków ew numery katalogowe.

Przeszperałem forum i potencjalnie coś znalazłem dziś po 14 wybieram się do intercarsu i chce mieć 100% pewność.

W dodatku niedawno po wymianie sprzęgła ( po 70 tys ) zaczęły się problemy z falującymi obrotami między 900 a 2,500 chodzą same na biegu jałowym. Po odpięciu aku na godzine a następnie po przeprowadzeniu audoadaptacji ( odpalony silnik do załączenia aku ) tak mam w moim vw, niby się poprawiło, co to mogło być??

No i następna sprawa cholernie skrzypienie z tylnego zawieszenia.. nie wiem co nikt nie potrafi tego zrobić, przeważnie jak jest wilgotno. naspena sprawa to notorczynie wybijające się takie drązki z tyłu.. co pół roku jest problem. Auto kupione w serwsiei bez wypadkowe!

Pozdrawiam i dziekuje z góry

robertdg - 23-12-2010, 12:12

Os tylna tarcze, np TRW DF4193 Klocki GDB3341

inco napisał/a:
W dodatku niedawno po wymianie sprzęgła ( po 70 tys ) zaczęły się problemy z falującymi obrotami między 900 a 2,500 chodzą same na biegu jałowym. Po odpięciu aku na godzine a następnie po przeprowadzeniu audoadaptacji ( odpalony silnik do załączenia aku ) tak mam w moim vw, niby się poprawiło, co to mogło być??
Adaptacja obrotów

inco napisał/a:
No i następna sprawa cholernie skrzypienie z tylnego zawieszenia.. nie wiem co nikt nie potrafi tego zrobić, przeważnie jak jest wilgotno. naspena sprawa to notorczynie wybijające się takie drązki z tyłu.. co pół roku jest problem. Auto kupione w serwsiei bez wypadkowe!
Stosować lepsze części
inco - 23-12-2010, 12:25

co do czesci wypadalo by to powiedzieć w fabryce! po pół roku sie to pojawiło wtedy pierwszy raz przesmarowali w serwisie i było 2 miechy ok! potem usłyszeliścmy ten model tak ma..
Anonymous - 04-01-2011, 21:31
Temat postu: skrzypiące tylne zawieszenie
Ja miałem ten sam problem. W tylnych wahaczach poprzecznych dolnych były montowane wadliwe tuleje. Ja wymieniłem wahacze na te od rocznika 2005 w górę i problem zniknął. Tu dokładnie opisałem problem:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41455
Polecam również mój post odnośnie zacisków hamulców tylnych:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44236