Pajero III - wycieraczka .... auć ....
VG - 02-01-2011, 20:25 Temat postu: wycieraczka .... auć .... no i dzisiaj mnie trafiło, prawa wycieraczka przestała wycierać (prawdopodobnie przymarzła).
Jak ja postawie to coś się delikatnie tam rusza. i mam pytanie w zwiazku z tym jak jest montowana ta wycieraczka czy cały mechanizm "poszedł" czy może coś sie obluzowało ?
Mani3k - 02-01-2011, 20:36
a lewa chodzi?? jesli tak to moze frez sie obrobil i kreci sie wewnatrz ramienia. moze wystarczy dokrecić srube mocujacą
pozdrooo
VG - 02-01-2011, 21:21
Mani3k napisał/a: | a lewa chodzi?? jesli tak to moze frez sie obrobil i kreci sie wewnatrz ramienia. moze wystarczy dokrecić srube mocujacą
pozdrooo |
lewa chodzi , nie widze sruby (ciemno jest)a jedynie jakis polokragly element, czy pod ta zaslepka jest sruba ? jak ja sciagnac ta zaslepke , normalnie podwazyc ?
Mani3k - 02-01-2011, 22:40
dokladnie tak kolego, do gory ją i masz pod spodem nakrętkę
pozdrooo
zbyszekm2 - 03-01-2011, 00:22 Temat postu: Re: wycieraczka .... auć ....
VG napisał/a: | no i dzisiaj mnie trafiło, prawa wycieraczka przestała wycierać (prawdopodobnie przymarzła).
Jak ja postawie to coś się delikatnie tam rusza. i mam pytanie w zwiazku z tym jak jest montowana ta wycieraczka czy cały mechanizm "poszedł" czy może coś sie obluzowało ? |
prawdopodobnie padł mechanizm wycieraczek.
VG - 03-01-2011, 19:54 Temat postu: Re: wycieraczka .... auć ....
zbyszekm2 napisał/a: | prawdopodobnie padł mechanizm wycieraczek. |
A jak to zdiagnozowac ? i czy sie da to naprawić w garażu czy całość do wymiany ?
zbyszekm2 - 03-01-2011, 20:14 Temat postu: Re: wycieraczka .... auć ....
VG napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | prawdopodobnie padł mechanizm wycieraczek. |
A jak to zdiagnozowac ? i czy sie da to naprawić w garażu czy całość do wymiany ? |
Cały mechanizm do wymiany. trzeba odkręcić ramiona, podszybie. odkręci po 3 śruby dookoła osi ramienia, i wyciągnąć mechanizm, i włożyć drugi.
rogal16-91 - 03-01-2011, 21:55
mój PIII miał awarie pompy wtryskowej i długo stał, mechanizm prawej wycieraczki skorodował do tego stopnia że spadło cięgno, po wykręceniu tego cięgna przesmarowałem i rozruszałem go, założyłem cięgno na swoje miejsce i wszystko działa aż miło spokojnie sobie to zrobisz w domowych warunkach
|
|
|