To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] oświetlenie panelu wentylacji

maciej 63 - 26-10-2006, 12:57
Temat postu: [ALL] oświetlenie panelu wentylacji
czasami zaswieca sie tylko pod pokretłem ciepło zimne ale musze postukac z lewej strony
a reszta czyli biegi dmuchawy obieg zewn wewn i pokretło dół środek szyba pozostają ciemne
może ktoś miał taki problem dzięki

cns80 - 26-10-2006, 13:12

Ja go mam cały czas. Ale nie mam weny twórczej żeby go zgłębić :D
Jeśli ktoś może to niech nam pomoże :?:
Prosimy :D

josie - 26-10-2006, 20:27

Nom... żaróweczki trzeba wymienić :D
A działa jak postukasz bo urwany żarnik w jednej żarówce czasem wróci na swoje miejsce.W dziale Colt-FAQ opisana rozbiórka deski.

cns80 - 27-10-2006, 07:38

Taaa. Tylko z tego opisu nie wynika jak zdjąć ten panel bez połamania go :D .
Na przykład: Nadal nie wiem jak zdjąć tą linkę od środkowego nawiewu :cry:

Anonymous - 27-10-2006, 09:31

cns80 napisał/a:
Nadal nie wiem jak zdjąć tą linkę od środkowego nawiewu

Z tego co się orientuje koniec tej linki znajduje się kolo pedału gazu, wiec jak tam lukniesz bez problemu powinieneś się zorientować, która to, a odczepienie jej nie jest chyba trudne (tak mi się wydaje bo u mnie ta linka spadła i niewiem teraz jak ma być założona :/) Natomiast panel jest na zatrzaskach i dwóch śrubach, po ich odkręceniu ja zaczynam zdejmować panel od góry (warto sobie czymś podwadzić) Wymiana żarówek jest banalnie prosta, a efekt końcowy z pewnością ucieszy.

Anonymous - 27-10-2006, 14:54

mnie udało sie wymienić te żaróweczki bez sciagania linki- na czuja reką :)
maciej 63 - 31-10-2006, 17:43

żarowki wymienione a odbyło się to tak ; wyjęte i odłączone radio ,wykręcone 2 śruby nad
pokrętłami wentylacji [widać je od dołu]plastikowy owal od schowka do górnych nawiewów
będzie poluzowany i teraz trzeba go od dołu ostrożnie wyszarpnąć ,odłączamy dwie kostki
z przewodami świateł awaryjnych i ogrz tylnej szyby teraz cięgno ;lewe górne pionowe pokrętło pokrtęćmy nim i w okolicy pedału gazu znajdziemy gdzie jest zaczepione ,ipo zdjęciu cięgna po odczepieniu razem z nim wyciągamy panel i żarówki mamy jak na dłoni
w sprzedarzy są już barwione tak że nie musimy przekładać tych kolorowych gumekpozdrawiam :idea:

Anonymous - 31-10-2006, 18:53

maciej 63 napisał/a:
w sprzedarzy są już barwione tak że nie musimy przekładać tych kolorowych gumekpozdrawiam

i świcą na biało?? w zwykłym sklepie kupiłeś?? a pod zegary tez można z gumeczkami kupić??

wdzieczny bede za odp