[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Jaki klej do emblematów?
Tomekp - 10-01-2011, 14:55 Temat postu: [CAxA] Jaki klej do emblematów? Chciałem przykleić napisy "Mitsubishi" i "Colt" tam, gdzie powinny być, czyli na tylny pas. Pytanie tylko jaki klej będzie trzymał w różnych warunkach atmosferycznych żeby literki się nie poodklejały i nie pogubiły. Dodam, że mam napisy poliftowe, czyli plastikowe płaskie literki, każda osobno.
robertdg - 10-01-2011, 14:56
Kup tasme dwustronną, dostępna jest w sklepach lakierniczych
Tomekp - 10-01-2011, 15:04
O to chodzi że jakoś nie ufam taśmie, zwłaszcza ze będzie to przecież na zewnątrz auta, a chcę żeby to było na długo. Na taśmę dwustronną mam przyklejony znaczek z przodu na masce, ale jest ona lekko "giętka", nasiąka wodą, która w zimie dodatkowo zamarza, więc siłą rzeczy w końcu zapewne się odklei.
robertdg - 10-01-2011, 15:13
Ale są tasmy na czymś ala gąbka i cienkie jak listek, na bazie folii, zresztą nie jedna marka klei emblematy na tasmie dwustronnej i jakoś nie odlatują, wszystko zalezy od jakości zastosowanych materałów i od sposobu przygotowania pod montaz.
Zielon - 10-01-2011, 15:22
Tomekp, robertdg ma racje, zresztą u mnie w coltach było seryjnie przyklejone na taką taśmę.
Idź do sklepu z chemią itp, i poproś o taką taśmę.
Są 2 ważne sprawy podczas przyklejania taśmy.
1. Dobrze odtłuścić sklejane powierzchnie
2. Temperatura której prawie każda taśma zachowuje swoje wiadomości i się odpowiednio wulkanizuje to ~18 stopni sklejanych powierzchni.
jak kupisz tanią taśmę, źle odtłuścisz i będzie zimna temperatura(na powierzchniach wytworzy się para wodna) i pogubisz emblematy.
Jeśli chcesz mogę wysłać Ci odpowiedni kawałek takiej taśmy, zamiast masz kupować dużą rolkę, no chyba ze znajdziesz małą pojedynczą rolkę.
Pozdrawiam
|
|
|