Sigma/Diamante Ogólne - 4WS i ECS komuś potrzebne ?
jac33k - 11-01-2011, 15:39 Temat postu: 4WS i ECS komuś potrzebne ? Demontuję właśnie dawcę skrzyni do mojej Sigmy i staram się redukować koszty
Jeżeli coś komuś potrzebne to pisać, w środku szara skóra z podgrzewaniem i elektryka ( fotel kierowcy mocno zmachany ) . Demontaż na miejscu z kanałem i narzędziami .
W miarę możliwości czasowych pomogę.
VirMan - 12-01-2011, 02:47
byłbym zainteresowany podgrzewaniem siedzeń. jak wygląda taki element przy dmontażu i montażu?
jac33k - 12-01-2011, 09:00
Wiązka do przycisków na pewno jest więc kwestia wymiany foteli i założenia przycisków.
Przekładka w samych fotelach sam w sumie nie wiem. Mam podgrzewane w galancie IV ale nie zaglądałem "do środka". Postaram się zbadać temat.
VirMan - 12-01-2011, 09:08
włączniki to sobie pomontuję gdzieś , bo już na desce mam full. bardziej mnie właśnie interesuje rozbiórka siedzenia.
jac33k - 12-01-2011, 09:49
Włączniki są na dole przed gajgą od biegów , tam gdzie w kombi jest włącznik wycieraczek.
( u mnie tu jest mały schowek )
Tu jest podgrzewanie kierowcy /ecs/podgrzewanie pasażera
Probie dzisiaj zdjęcia i wkleję , każdy zobaczy co może dla siebie wybrać.
lukasz12 - 12-01-2011, 11:59
W Diamante nie ma wiązki do podgrzewania bo NIE PRZEWIDZIANO podgrzewania, ot tak po prostu. Więc montaż podgrzewania to dodatkowe dłubanie bo trzeba kable. Zresztą maty podgrzewające są przyczepione (doszyte/doklejone) do tej gąbki na której siedzi tapicerka. Więc najprościej jest założyć fotele które już miały podgrzewanie (czyli z Sigmy tylko skąd takie wziąć .
VirMan - 12-01-2011, 12:07
czyli nie do samej tapicerki ,tylko do gąbki ? - to się da zrobić - przekładałem już skóre i fotele
jac33k - 12-01-2011, 13:47
Jak chcesz to i wiązkę możesz zdemontować.
Auto idzie do całkowitej rozbiórki.
Ze względu na łuszczący się lakier ( choć uszkodzeń mechanicznych nie ma ) i pękniętą szybę przednią i parę jeszcze innych rzeczy nie jest warte reaktywacji.
Jest też nowy układ wydechowy środkowy i końcowy polskiej produkcji. Musiałem dokupić żeby nie ogłuchnąć w trakcie jazdy na miejsce docelowe. Działa cicho, chociaż brak mu tej miękkości seryjnego wydechu ( a może to kwestia pracy silnika dawcy ).
lukasz12 - 12-01-2011, 13:59
jac33k napisał/a: | Jak chcesz to i wiązkę możesz zdemontować.
Auto idzie do całkowitej rozbiórki.
Ze względu na łuszczący się lakier ( choć uszkodzeń mechanicznych nie ma ) i pękniętą szybę przednią i parę jeszcze innych rzeczy nie jest warte reaktywacji.
Jest też nowy układ wydechowy środkowy i końcowy polskiej produkcji. Musiałem dokupić żeby nie ogłuchnąć w trakcie jazdy na miejsce docelowe. Działa cicho, chociaż brak mu tej miękkości seryjnego wydechu ( a może to kwestia pracy silnika dawcy ). |
To ta czarna Sigma 24V co była za około 3500? Własnie co z tym lakierem - to schodzi z niej tylko lakier czy była jakoś malowana?
jac33k - 12-01-2011, 14:17
Dokładnie to schodzi z niej bezbarwny lakier, bazowy nienaruszony.
Poniżej fotki:
lukasz12 - 12-01-2011, 14:49
Aha. Widzę że to podobny przypadek, ale inna jednak. Ja myslalem że to tą rozbierasz http://allegro.pl/mitsubi...1335428663.html
jac33k - 12-01-2011, 15:00
Eh nie podobny .
Mój dawca trzyma fason.
Widziałem tą z allegro jakieś ~2 miesiące temu , już wtedy była zardzewiała i poobijana.
Podejrzewam po jakiejś powodzi czy czymś takim.
Nie zmienia to faktu że coś z tymi czarnymi lakierami było nie tak.
lukasz12 - 12-01-2011, 15:09
jac33k napisał/a: | Eh nie podobny .
Mój dawca trzyma fason.
Widziałem tą z allegro jakieś ~2 miesiące temu , już wtedy była zardzewiała i poobijana.
Podejrzewam po jakiejś powodzi czy czymś takim.
Nie zmienia to faktu że coś z tymi czarnymi lakierami było nie tak. |
A tą z allegro widziałeś na własne oczy? W sumie ciekawy jestem czy tylko poobijana czy była walona bo niby sprawna tylko ta blacha coś nie tak.
Być może, choć kolega ma dawcę też 92 (taka jak ta twoja) i tam lakier jest OK, choć auto strasznie poharatane (uderzony lewy tył i prawy przód).
jac33k - 12-01-2011, 19:49
Tak byłem oglądać , na żywo wrażenie straszne. Nie chciałem go nawet za 1k pln.
lukasz12 - 12-01-2011, 20:04
To musi faktycznie być w opłakanym stanie. Na zdjęciach sprawia (albo sprawiała) nienajgorsze wrażenie...
|
|
|