To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Zmiana deski rozdzielczej

Anonymous - 27-10-2006, 06:56
Temat postu: [CJ1A 1.3] Zmiana deski rozdzielczej
Witam,

Pzymierzam sie do zmiany deski rozdzielczej, poniewaz moja nie ma obrotomierza, a nie chce instalowac jakis dodatkowych zegarow poki co. Meczy mnie jedna rzecz. Czy skoro obecna deska nie ma obrotomierza, to czy gdy kupie taka, ktora go ma, to czy beda jakie sproblemy z podlaczeniem tego, czy jest juz gotowy kabelek do podlaczenia? Z gory dzieki za pomoc...

raddex - 01-11-2006, 15:34

Nie wiem jak to jest CJO, ale znając Mitsu pewnie tak samo jak w Lancerze, czyli powiem tak, bonio ma lancerka kombi takiego jak ja (1997), wyjął zegary ze swojego modelu GLi (bez obrotomierza) i wstawił z GLXi (z obrotomierzem). Pod zegarami są kostki, wchodzące w nie i jedyne co zrobił, to wyjął jedne i wsadził drugie. Wszystko działa jak należy (czytaj obrotomierz, którego wcześniej nie było), czyli wniosek z tego, że instalacja jest uniwersalna do wszystkich wersji, tylko zegary inne są montowane, zależnie od wersji wyposażenia.

Myślę, że w CJO będzie tak samo, ale na 100% nie daję gwarancji ze względu na różnice w modelach auta.

Anonymous - 01-11-2006, 17:14

A ja słyszałem, że w CJ0 już nie jest tak prosto, to znaczy licznik z obrotomierzem pasuje, z 1,6 ale po włożeniu obroty skaczą, podobno chodzi o aparaty zapłonowe, że są inne, więc trzeba szukać licznika, z 1,3 które było z obrotomierzem, ale to już nie taka prosta sprawa
piotras - 01-11-2006, 18:04

Licznik pwinien byc od 1,3 bo od 1,6 jest inaczej wyskalowany
Anonymous - 01-11-2006, 19:16

Ja osobiscie mialem przypadek że wkładałem do swego CJO zegary z obrotkiem i obrotomiez nawet nie zadrżał, wiec z tym bywa różnie.Prawie zawsze wszystko działa plug&play(prawie robi wielką różnicę).Zanim kupisz sprawdź czy bedzie działało.Pozdawiam
Anonymous - 01-11-2006, 22:34

Dzieki za pomoc. Jestem troche zasmucony, bo w takiej sytuacji nie oplaca mi sie teraz kupowac do 1,3 skoro i tak mam male plany odnosnie silnika...