[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] Problem z napinaczem paska rozrządu
czubekxx - 20-01-2011, 20:39 Temat postu: [C52A 1.5] Problem z napinaczem paska rozrządu Witam,
Mam poważny problem, wczoraj oddałem auto na wymianę rozrządu, zgodnie z zaleceniami kupiłem zestaw: pasek SUN, napinacz GMB, pompa AISIN. Dzisiaj dostaję informację od mechanika, że są problemy ze złożeniem rozrządu, ponieważ napinacz nie pasuje - różni się od tego,który był zamontowany minimalnie wymiarowo i pasek się z niego zsuwa mechanik pojechał do hurtowni, wziął 2 inne napinacze do C52 i za każdym razem to samo....w końcu dorobił jakąś tulejkę, wsadził napinacz, złożył, ale słychać jakieś dziwne odgłosy z okolic rozrządu i powiedział, że znów trzeba rozebrać....tylko jaki ja mam napinacz włożyć teraz żeby grało.... ???? starego nie włożę bo to się mija z celem, nowy nie pasuje, do końca nie wiem z jakiego powodu. Miał ktoś taką sytuację?? Czy to możliwe, że 3 napinacze nie pasują???? może wyszła wadliwa seria???? Pomóżcie bo nie wiem co robić, jutro rano będę u mechanika i nie wiem co robić dalej...
Andrew - 20-01-2011, 21:21
czubekxx cóż Ci tu można pomóc. Po pierwsze przy rozrządzie lepiej nic nie dorabiać Po drugie, wydaję mi się, że po prostu mechanik dostaje nie taki napinacz jak trzeba. Zadzwoń w tej sprawie do Japaneze (422154402) on jest obeznany w częściach, może podeślę Ci dobry napinacz. Przygotuj VIN.
czubekxx - 20-01-2011, 21:52
cały zestaw do rozrządu jest od Japaneze...
Andrew - 20-01-2011, 22:03
Cytat: | cały zestaw do rozrządu jest od Japaneze... | W takim razie nie mam pojęcia OCB. Może masz silnik nie taki jak mówi VIN? Malik się raczej nie myli... Próbujcie sprawdzić z innych pojemności może
czubekxx - 20-01-2011, 22:23
nie ma takiej opcji żebym nie wiedział co mam pod maską....silnik to 1.5 12v i do tego silnika był dobierany cały zestaw.....
j-rules - 20-01-2011, 22:26
czubekxx, masz jakis numer tego napinacza?
czubekxx - 20-01-2011, 22:28
mam numer z katalogu Inter Cars, numeru, który jest wytłoczony na napinaczu nie mam niestety, ale były już podpasowywane 2 inne napinacze do tego silnika i jest to samo....jest możliwe, że jest uszkodzony silnik w jakiś dziwny sposób, że poprostu nie da się poprawnie złożyć rozrządu????
j-rules - 20-01-2011, 22:31
podaj ten numer z IC, łatwiej bedzie wykluczyc niektore sprawy
czubekxx - 20-01-2011, 22:36
E45033
j-rules - 20-01-2011, 22:41
no to powinien pasowac zarówno do 4g13 jak i 4g15.
Jesteś pewny mechaniora? Bo to na prawde niespotykany przypadek. Musial ktos cos kiedys jakos kombinowac, no ale przeciez napinacz wraz z paskiem w komplecie MUSI pasowac.
czubekxx - 20-01-2011, 22:43
Cytat: | Jesteś pewny mechaniora? |
sam już nie wiem...
Cytat: | Musial ktos cos kiedys jakos kombinowac |
tylko co takiego??
j-rules - 20-01-2011, 22:46
podjedz na konsultacje do innego warsztatu. Na prawde ciezko cos wydumac na odleglosc
czubekxx - 20-01-2011, 22:50
podjechać będzie ciężko bo samochód nie jest złożony...generalnie powinno być tak, że nawet bez obudowy rozrządu pasek nie powinien się zsuwać z napinacza?? czy może to obudowa trzyma pasek na napinaczu?? raczej wykluczam możliwość, że 3 napinacze są źle zrobione...
robertdg - 20-01-2011, 23:03
czubekxx napisał/a: | .generalnie powinno być tak, że nawet bez obudowy rozrządu pasek nie powinien się zsuwać z napinacza?? | Tak j-rules napisał/a: | Bo to na prawde niespotykany przypadek. Musial ktos cos kiedys jakos kombinowac, no ale przeciez napinacz wraz z paskiem w komplecie MUSI pasowac. | Nie musi, niedawno spotkałem się z identycznym przypadkiem, producent wprowadził bubla na rynek, jakimś cudem powstał napinacz o przeciw zgodnym systemie działania, co najfajniejsze, to był oryginał Jeszcze lepszy był fakt, ze po skrosowaniu numerów nadwozia i oryginału z zamiennikami, wychodził własnie ten bubel.
czubekxx - 20-01-2011, 23:07
czyli nie mogę wykluczyć opcji, że trafiłem na jakiś bubel, który nie pasuje...?? tylko, że były sprawdzane napinacze 2 producentów: 2xGMB - od Japaneze i z IC, i JC z IC...
|
|
|