To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Honda Civic EJ9 1.4i 75km by marexi

marexi - 21-01-2011, 03:14
Temat postu: Honda Civic EJ9 1.4i 75km by marexi
Powiem tak: okazja, bardzo tanio, z klima od zaprzyjaznionej firmy oponiarskiej(jak wiecie Nowa Sól i Kożuchów to zagłebie oponiarskie).
Mitsubishi w tej cenie bym nie kupił z tego rocznika jeżeli chodzi o Colta.
Autko kupiłem bo nie mam sie czym poruszac, a ze trafila sie okazja to pól roku pobedzie:)
Ból taki, że moja ukochana w Colciku ma 40KM wiecej, ale za to ta Honda pali mi 5l benzyny:)

No wiec:
Rok produkcji 1997

Silnik: 1.4i 75KM

Układ elektryczny: Klimatyzacja, zegarek 8)

Reszta seria seria i jeszcze raz seria.

W planach:
-zdrapanie naklejek -- prawie zrobione
-pozbycie sie rudej
- POLERKA!!
-Centralny zamek
-ciemne szybki -- zrobione
-lekka gleba
-fele alu 16cali
-car audio
-progi ladne:)
- nakładka na przedni zderzak
- Led tył/ Angel Eyes przód

- i na końcu bede myslał o SWAPIE:)

Autko w miare zadbane, jeden wlasciciel - firma opon z Niemiec. Udokumentowany przebieg 236tys km i ogolnie podoba mi sie:)

W aucie juz wymienione: Olej 10w40 Mobil1, filtr paliwa, oleju, powietrza, tarcze i klocki z przodu i jeden przegub:)
Do wymiany kolektor wydechowy, póloś prawa, spreżyny przód:) --- wymienione wszystko:)

W miare postepow bede opisywac kolejne mody:)

P.S. Kocham Mitsubishi i będę kochac, ale bądzcie wyrozumiali :)

viader - 21-01-2011, 08:19

Z tego co pamiętam to różnica w mocy między wersjami 75 i 90KM bierze się ze zwężki w dolocie. Wystarczy zmienić jedną rurkę za kilkadziesiąt zł, zresetować kompa i masz 90KM :)
robertdg - 21-01-2011, 09:24

Fajny wytrzeszcz :P No i tez gnije :biggrin:
mystek - 21-01-2011, 10:03

#Viader - dokładnie. Pod warunkiem, że już nie ma tego zrobionego :) ale warto sprawdzić. Chwilę googlowania i jest tutorial jak to zrobić :)
viader - 21-01-2011, 14:42

Najtańszy tuning jaki znam :D

A tu link z forum civika:
http://www.civicklub.pl/f...A7-fotki./page2

Adi_3kGT - 21-01-2011, 22:05

Zawsze to 15km bliżej do "Lubej" :lol:
marexi - 21-01-2011, 23:34

Zwężka zostala dziś namierzona:) otwór w zwezce ma jakies 3cm srednicy, jutro jak znajde czas bedzie mial juz dobrze ponad 5:) ale zostanie sprawdzony dopiero w przyszlym tygodniu, bo czekam na sprezyny bo mam peknieta, jedna, wiec Hanna stoi w garazu i czeka na wymiane:) przy okazji naklejek coraz mniej na aucie- strasznie zmudna robota.
marexi - 21-01-2011, 23:37

NA tej sie wzoruje:)

tzn chodzi mi o glebe, progi i dokladki, maska zostaje biała:)
Juz umowiony jestem na przyciemnianie szybek- na razie tylne bo jeszcze przegladu nie mam;)

robertdg - 22-01-2011, 08:06

marexi napisał/a:
przy okazji naklejek coraz mniej na aucie- strasznie zmudna robota.
delikatnie opalareczka i chwila moment nie ma badziewia, po tym zmywaczem sylikonowym umyć, przepolerować, nawoskowac i po sprawie
marexi - 22-01-2011, 09:38

robertdg napisał/a:
marexi napisał/a:
przy okazji naklejek coraz mniej na aucie- strasznie zmudna robota.
delikatnie opalareczka i chwila moment nie ma badziewia, po tym zmywaczem sylikonowym umyć, przepolerować, nawoskowac i po sprawie

te paski maja swoje lata, podgrzewam, ciagne i po 2-3cm sie odrywa bo taka popekana jest ta tasma. A do tego paznokcie obciete i ciezko sie skrobie :P

Adi_3kGT - 22-01-2011, 20:08

Tylko za mocno szybek nie przyciemnij bo kiedys na przegląd i tak wrócisz :mrgreen:
mystek - 22-01-2011, 22:56

loool, ja myślałem, że te zdjęcia są robione zza kratki ogrodzeniowej i stąd ta kratka jest :D :D (tak to wygląda na miniaturach zdjęć), a tu teraz piszesz o jakiś nalepkach. Ja sobie myślę - jakie kur...de nalepki?! A tu patrzę na powiększone foto i faktycznie to są nalepki :D . Fajne są w sumie :P
londolut - 25-01-2011, 13:00

mystek napisał/a:
loool, ja myślałem, że te zdjęcia są robione zza kratki ogrodzeniowej i stąd ta kratka jest
Padłem :!: :lol:
Mario - 25-01-2011, 14:17

Bardzo ładny civic :)
Wersje 75KM były właśnie na rynek niemiecki bo przez to tańsze ubezpieczenie.
A jak już pisaliście wcześniej nie trudno zrobić 90 :)
Pozdrawiam

marexi - 25-01-2011, 22:42

"Sim Lock" sciagniety, auto wkrecasie lepiej, idzie lepiej i juz wiem co to znaczy wysokoobrotowa Honda:) ale i tak Colcik lepszy:P
Wymieniony zostal rozrzad, polosie, springi na ori(bo byly pektniete) ale niedlugo beda niiiizsze:)
Jutro autko bedzie mialo ciemne szybki i pozbedzie sie kratki doszczetnie:)
Moze zdaze polerke robic:)