L200 Techniczne od 2006r - Pytanie o zestaw głośnomówiący Nokia CK-200
visien - 21-01-2011, 15:16 Temat postu: Pytanie o zestaw głośnomówiący Nokia CK-200 Koledzy ,chce się sam zabrać za montaż zestawu nokii ck-200 . Czy ma ktoś już doświadczenia z tym zestawem , czy da się podłączyć bez wizyty w wyspecjalizowanym warsztacie w Naszych L200 ? Jeśli już ktoś ma u Siebie to poproszę fotki gdzie umiejscowił wyświetlacz , a gdzie pilot itd.
Tomii - 21-01-2011, 16:20
z montażem ck-200 nie ma większego problemu pod warunkiem że dokupisz sobie wiązkę połączeniową (przejściówkę) radio-zestaw pod oryginalne radio Mitsubishi. No chyba że masz zwykłe radio 1DIN z kostkami ISO to wtedy nie ma problemu, wpinasz kostki i wszystko hula jak należy. Wyświetlacz sugeruję zamontować nad lusterkiem bądz do słupka A od kierowcy w dolnej części z tym że nie na taśmie klejącej bo się odklei w lecie/wystarczy podstawkę przykręcić wkrętem do słupka, no a pokrętło to już wg uznania gdzieś pod ręką. Powodzenia.
visien - 24-01-2011, 15:10
Dokupiłem przejściówkę na ISO za 21 zł do oryginalnego radia i faktycznie nie było żadnego problemu z podłączeniem ,cały montaż zajął mi może godzinkę. Wyświetlacz umocowałem do lusterka i jest super.
Dziękuję za pomoc.
pozdro
|
|
|