Forum ogólne - Czernidło do opon ...
krysstek - 28-10-2006, 08:36 Temat postu: Czernidło do opon ... Ciekaw jestem czy używacie jakichś wynalazków do konserwacji/nabłyszczania opon w swoich autkach? Sam miałem ostatnio psikacza sygnowanego przez Martynę W., ale spierdzielił się atomizer i szkoda na to kasy. Jest tego "od groma" do kupienia jeno, które z nich godne są polecenia, mając oczywiście na względzie relację jakości do ceny.
Anonymous - 28-10-2006, 09:18
ja nigdy mie uzywalem czarnidel, opony czyscilem zwyklym plakiem matowym.
Anonymous - 28-10-2006, 10:41
uzywalem ostatnio cos takiego ale nie pamietam nazwy - tylko ze po dwoch dniach opony znowu byly strasznie zakurzone wiec nie wiem czy jest jakis sens tego uzywac
Anonymous - 28-10-2006, 12:01
arturro napisał/a: | ja nigdy mie uzywalem czarnidel, opony czyscilem zwyklym plakiem matowym. |
U mnie podobnie - jak szykował się jakiś spocik lub auto glancowałem na lans po mieście , używąłem plaka. Eftekt OK tylko po dwóch, góra trzech dniach jeżdzenia opony wracały do "normalności".
Robson86 - 28-10-2006, 15:20
Ja uzywalem czernidla do opon (M. Wojciechowska i sp.z o.o. )
Ale nie dawno mi sie skonczylo, no i teraz uzywam ...preparatu do konserwacji uszczelek w drzwiach -naprawde daje rade ten preparat -juz z tydzien jezdze, a oponki czarniutkie ze az milo
Pozdrawiam
Anonymous - 28-10-2006, 15:31
Robson86 napisał/a: | teraz uzywam ...preparatu do konserwacji uszczelek w drzwiach -naprawde daje rade ten preparat -juz z tydzien jezdze, a oponki czarniutkie ze az milo
Pozdrawiam |
Czyli zwykłego silikonu?
Robson86 - 28-10-2006, 15:53
aha -takiego "spraya" z gabka
swietna sprawa i jak dlugo sie 3ma
Pozdroo
krysstek - 29-10-2006, 08:59
No to trzeba będzie wypróbować
stanik - 29-10-2006, 22:14
ja używam albo takiego specjalnego czernidla w sprawyu (butelka wielkości Plaka) firmy Castrol, a jak tego akurat nie mam to plakiem pryskam.
Ale efekt jest raczej wtedy jak sie malo jexdzi, bo tak to szybko znika.
Pozdrawiam
|
|
|