To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] suwak przy nawiewie

Anonymous - 28-10-2006, 21:59
Temat postu: [ALL] suwak przy nawiewie
Mam troche głupie pytanie ale może ktoś mi powie co to za suwak przy środkowym nawiewie może bym i sam doszedł do tego :D ale u mnie on jest zablokowany. Oznaczone to jest siedzacymi ludkami jeden na niebieski a drugi na białym tle. Pozdrawiam.
grabi_p - 28-10-2006, 22:35

nie jestem specjalistą ale wg instrukcji:
:wink:

Anonymous - 28-10-2006, 22:54

Suwak u góry - z nawiewu dmucha powietrze zasysane bezpośrednio z zewnątrz auta (niezależnie jak ustawimy wewnątrz).
Suwak u dołu - temperatura powietrza wydmuchiwanego z nawiewu uzależniona jest od ustawień wewnątrz.

Anonymous - 28-10-2006, 23:11

I wszystko jasne, tylko dlaczego ten suwak u mnie nie chodzi. Może bym go WD 40 potraktował :D
Grabi_P masz całą instrukcję do Colta po polsku? :shock: Może by mi podesłał? 8)

McDoune - 28-10-2006, 23:56

znajdziesz ją TUTAJ :D
Anonymous - 29-10-2006, 07:49

K napisał/a:
tylko dlaczego ten suwak u mnie nie chodzi. Może bym go WD 40 potraktował

Pewnie linka się gdzieś przyblokowała - trzeba zdjąć cały panel środkowy (w miarę prosto) i zobaczyć co i jak.

Anonymous - 29-10-2006, 08:21

K napisał/a:
I wszystko jasne, tylko dlaczego ten suwak u mnie nie chodzi. Może bym go WD 40 potraktował

u mnie tez nie działa (ani drgnie) i myśle że po prostu nie we wszystkich modelach ma działać- ot za dopłatą pewnie było lub w bogatszej wersji... :mrgreen:

Anonymous - 29-10-2006, 08:23

bear007 napisał/a:
u mnie tez nie działa (ani drgnie) i myśle że po prostu nie we wszystkich modelach ma działać- ot za dopłatą pewnie było lub w bogatszej wersji... :mrgreen:

To był standard dla wszystkich CA0.
Jeżeli nie działa to znaczy, że się zepsuło i trzeba naprawić.

Anonymous - 29-10-2006, 08:30

hmm slo_mo orientujesz sie dokąd ta linka prowadzi?? dzis pada od samego rana hehe ide do garażu :mrgreen:
akbi - 29-10-2006, 09:16

slo_mo napisał/a:
Suwak u góry - z nawiewu dmucha powietrze zasysane bezpośrednio z zewnątrz auta (niezależnie jak ustawimy wewnątrz).
Suwak u dołu - temperatura powietrza wydmuchiwanego z nawiewu uzależniona jest od ustawień wewnątrz.

Jako osoba, która nie lubi wysokiej temperatury w aucie, w praktyce wykorzystuję to tak, że gdy pasażerowie chcą ciepło to mają ciepło, a ja kieruję w swoją stronę nawiew centralny i mam chłodno :wink:

Anonymous - 29-10-2006, 10:03

K napisał/a:
ale u mnie on jest zablokowany

w jakiej pozycji??
no dobra u mnie jest zablokowany w gornym polozeniu a i tak mozna wewnatrz regulowac temp wbrew manualowi...

so??

zaraz to ustrojstwo wyciagne i sie zobaczy...

Anonymous - 29-10-2006, 11:41

A ja mam go ustawionego na środku U mnie ten przełącznik-przesuwak ma 3 położenia : góra, środek i dół Ale jak jest na środku działa generalnie jak by był na dole :D Za to na środku wygląda ładnie symetrycznie :lol:
Anonymous - 29-10-2006, 11:47

bingo...K nie ściagaj panela środkowego, wystarczy że odkręcisz plastykowy element pod kierownica (ten nad pedalami-ze schowkiem i regulacja swiateł)...patrz w strone nagrzewnicy...znajdziesz bez problemu,wystarczy ze poruszasz pokretlem i zobaczysz co sie rusza :D

przed chwila u siebie naprawilem>>okazało sie ze pancerz linki wysunął sie z mocowania i nie bylo siły żeby poruszyć pokrętłem...popatrz uważnie a na pewno wykminisz o co lotto..zajeło mi to 10min :mrgreen:

NA 99% TO JEST PRZYCZYNĄ!!

Anonymous - 29-10-2006, 22:33

bear007 napisał/a:
okazało sie ze pancerz linki wysunął sie z mocowania i nie bylo siły żeby poruszyć pokrętłem...popatrz uważnie a na pewno wykminisz o co lotto..zajeło mi to 10min :mrgreen:

NA 99% TO JEST PRZYCZYNĄ!!

Na 100% :wink:

Anonymous - 31-10-2006, 23:09

Wykminiłem bez problemów 8) Bear .... było jak pisałeś pancerzyk wyskoczył z uchwytu. Mnie zeszło ze 20 minut bo robiłem to wieczorem na parkingu, czekując na kobietę :D Śrubki po ciemku ciężko namierzyć. Linki szukałem świecąc komórką :D W każdym razie działa co mnie cieszy. No i oczywiście dziękuję.