Zachodniopomorskie - Hydrografika
Maciek - 25-01-2011, 11:35 Temat postu: Hydrografika Jakiś czas temu Derpin zapodał mi temat i spodobało się Konkretnie pokrycie elementów konsoli centralnej i takich tam innych. Znalazłem jakiś zakład na Piłsudskiego 13 ale jeszcze nie dzwoniłem. Miał kto może już do czynienia z tematem?
Anonymous - 26-01-2011, 13:41
już w Szczecinie mamy coś takiego ? ja się pisze na cały panel środkowy i do tego komplet przełączników i uchwytów w drzwiach
Maciek - 27-01-2011, 11:20
W Szczecinie w Gorzowie i jeszcze kilka takich w miare blisko Ale gość nie odbiera podanego telefonu. Może przy większej liczbie jakiś rabat dostaniemy
DZIKI - 28-01-2011, 10:12
Temat został juz przerabiany od trzech lat,
jedno słowo ciśnie sie na usta "masakra".
Jak juz się dodzwonicie to bedziecie zwodzeni jeszcze przez prare tygodni co do wyceny.
/a to maja mase zlecen, a to wyjazd, a to a tamto / totalna zenada
Tak czy inaczej nie polecam żadnej "firmy" /jeżeli można ich tak nazwać/ z naszego regionu czyli zachodniopomorskie.
Ja posiłkowałem sie Poznaniem i Wrockiem
Maciek - 28-01-2011, 17:58
No dostałem wycene z Grudziądza chyba i za pokrycie 16 drobnych elementów w macie 600 zł sobie wołają. Fakt że jest troche z tym zabawy . Więc puki co szukam carbonu z rozbitka.
Anonymous - 28-01-2011, 22:16
Maciek napisał/a: | No dostałem wycene z Grudziądza chyba i za pokrycie 16 drobnych elementów w macie 600 zł sobie wołają. Fakt że jest troche z tym zabawy . Więc puki co szukam carbonu z rozbitka. |
eee? co dokładnie jest w tej wycenie ? wysłałeś im fotki i wymiary gratów do zrobienia ?
gdzieś czytałem kiedyś ze właśnie w grudziądzu biorą około 150 -200 za sam panel środkowy kokpitu... coś takiego mi chodzi po głowie...
Maciek - 03-02-2011, 17:38
No mi też chodziło Wysłałem obrazek na którym jest 16 elementów czyli wszystko co jest w środku do oklejenia.
ALEX-77 - 18-10-2012, 00:23
Witam
Jak tam panowie wygląda sprawa po przeszlo roku ? czy ceny coś spadly ? sam jestem zainteresowany oklejeniem w carbonie tym sposobem konsoli środkowej , bocznych wlotów powietrza i plastików w boczkach.Moze zna ktoś firmę która ma przystępne ceny ?
inq - 18-10-2012, 00:44
Znajomy, który siedzi w temacie mówi, że porażka ta hydrografika. Podobno przy zmiennych temperaturach potrafi się wycierać, pękać - ogólnie traci grafikę. Jeśli chodzi o karbony itp to lepiej zdecydowanie oklejać wylewaną folią - 10 razy tańsze. Na jednolty kolor to najlepiej polakierować.
Anonymous - 18-10-2012, 00:55
inq napisał/a: | Podobno przy zmiennych temperaturach potrafi się wycierać, pękać - ogólnie traci grafikę. |
ogólnie widziałem grzejnik zrobiony tą techniką, i wszystko gra a jak wiemy temperatury są tam różne, to samo dotyczy wielu aut w których elementy obudowy silnika też są tym zrobione i jakoś się trzyma.
wiec albo znajomy chyba słabo siedzi w temacie albo miał doświadczenia z tymi którzy oddali to do zrobienia komuś mało profesjonalnemu...
inq - 18-10-2012, 01:04
Może po prostu z racji, że okleja auta folią to psioczy na konkurencję Tak czy inaczej ze względu na koszty chyba wolałbym lakierowanie/oklejanie folią.
jerzyk1 - 18-10-2012, 14:25
Hydrografike idzie zrobic samemu, kiedys juz przerabialem ten temat i nie jest to takie trudne, napewno prostrze niz wyklejanie folia
Maciek - 18-10-2012, 17:46
jerzyk1 napisał/a: | kiedys juz przerabialem ten temat i nie jest to takie trudne |
Instr. proszę szybko zamieścić
jerzyk1 - 18-10-2012, 22:40
Przy malych elementach to bardzo proste jest, wzorowalem sie na filmiku taki jak ten:
KLIK
Caly problem tkwi w odpowiednio duzym zbiorniku na wode no i trzeba przemyslec 2 razy wszystko zanim cos sie wsadzi do tej wody
Ja na koniec jeszcze caly element pokrywalem lakierem bezbarwnym.
Hydrografike pokrywalem magnesy wielkosci ok 10cm i wychodzilo super, zrobilem tez obudowe telefonu i trzymalo sie calkiem dobrze
mkm - 18-10-2012, 23:24
jerzyk1, wrzuć jakieś foty jak Ci wyszło.
|
|
|