To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Montaż własnego modułu "KOMFORT"

buhhu - 25-01-2011, 13:02
Temat postu: Montaż własnego modułu "KOMFORT"
Witam, zapewne temat nie mówi za wiele a więc wyjaśnie. W VW "komfort" to pakiet świetlnych bajerów typu: włączanie sięświatła w środku samochodu po otwarciu z pilota, włączanie świateł mijania po otwarciu z pilota i doświetlenie boków auta z dodatkowych lampek oświetleniowych w lusterkach.

Chciałbym w swojej carismie "zamontować" taki bajer jak światło w środku po otwarciu auta z pilota. Czy ktoś z Was, ma na tyle duże pojęcie z zakresu elektroniki, że mógłby mi pomóc ? Będębardzo wdzięczny.

jacobian - 02-02-2011, 17:33

W moim galu jak otworzę drzwi z pilota to mi się zaświeca światło w kabinie (zamiast mrugania kierunkami). Miałem to jak go kupiłem, więc nie pomogę za bardzo. Taki bajer powinni Ci zrobić w każdym warsztacie od centralnych zamków i alarmów albo porządny elektryk. Kwestia podpięcia odpowiednich kabelków do sterowania centralnym zamkiem...
cns80 - 03-02-2011, 08:01

buhhu napisał/a:
Chciałbym w swojej carismie "zamontować" taki bajer jak światło w środku po otwarciu auta z pilota.
Po co Ci po otwarciu z pilota. Nie lepiej po otwarciu drzwi, a za to niech nie gasnie po zamknięciu drzwi tylko niech się świeci jeszcze kilkadziesiąt sekund i wygasza płynnie ??? Taki "bajer" jest dostępny na allegro za kilkanaście zł. Od kilku lat mam go w Colcie.
RaVciO - 16-02-2011, 13:56

Ciekawym według mnie "bajerem" jest domykanie szyb elektrycznych z pilota lub ewentualnie przytrzymując dłużej przekręcony kluczyk w drzwiach.