Space Star Ogólne - [MSS ALL] Pasy tylne słabo zwijają się :(
franek333 - 27-01-2011, 19:51 Temat postu: [MSS ALL] Pasy tylne słabo zwijają się :( Witam
W naszym SS-ie tylne pasy za kierowcą - akurat te przy których jest fotelik dziecka, bardzo słabo zwijają się.
Jak pomagam im ręką to wtedy jeszcze jakoś idzie, ale jak pas się tylko wypnie z zatrzasku praktycznie tam pozostaje bez zwinięcia.
Dodatkowe pytanko?
Mam sprawny pas środkowy (ten montowany w suficie) kiedyś niepotrzebnie zakupiony. Może istnieje możliwość wyjęcia go z tej obudowy i przełożenia zamiast tego słabo zwijającego się.
Nie wiadomo jak z klamrami bo jedna jest mniejsza.
Musiałbym trochę pogłówkować nad tym.
Może ktoś z Mitsumaniaków ma pomysł na to, lub sam się z tym już spotkał?
Proszę o odpowiedź
Dzięki
Andrew - 27-01-2011, 20:20
franek333 co do zwijającego pasa, to proponuję rozebrać mechanizm zwijania i go przesmarować, na pewno pomoże
drtymf - 28-01-2011, 08:25
franek333 napisał/a: | Nie wiadomo jak z klamrami bo jedna jest mniejsza. |
No właśnie w miśku jedna klamra jest mniejsza. Nie zauważyłem sam tego i rozebrałem mocowanie bo myślałem że coś nie działą a tu wyszło że wpinałem nie w to mocowanie
Musiałbyś założyć drugą klamrę mniejszą"tą czarną" zamiast dolnego mocowania pasa po stronie kierowcy i upewniać się że jest cały czas wpięta.
Co do słabo zwijającego się pasa przeczyść mechanizm albo sprawdź sprężynę - może się kończy i będzie konieczna wymiana pasa.
franek333 - 28-01-2011, 20:13
Thanx for All
j-rules - 01-02-2011, 08:32
jak juz rozbierzeesz to pasy mozna "wyprac" u mnie to bardzo pomoglo
franek333 - 26-02-2014, 20:51 Temat postu: [MSS ALL] Pasy boczne pasażerów z tyłu słabo się zwijają Witam.
Tak się zwijają że nie raz ktoś przycinał mi je w drzwiach,
a jak trafiało na klamrę to aż serce bolało
Czy po za ich wymianą można coś zdziałać np odkurzyć i nasmarować mechanizm.
Już kiedyś się tam dostawałem w innym celu.
Fakt, jest trochę grzebania ale chyba warto !
Proszę o opinie czy ktoś wykonywał taką naprawę i jaki był jej efekt końcowy.
Pozdrawiam.
Irek
Edit by MOD
Pozwoliłem sobie scalić.
Bizi78 - 27-02-2014, 00:30
Może spróbować umyć tak jak w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40469
kupszczelisty - 10-04-2014, 10:06
Ja pryskałem silikonem w sprayu.
|
|
|