Chcę Kupić Space Stara - Jeśli nie Space Star to... (chwalę się!) :-)
pablo eldiablo - 30-01-2011, 20:46 Temat postu: Jeśli nie Space Star to... (chwalę się!) :-) Tak coś mnie ostatnio coraz częściej nachodziły myśli o zmianie autka... w sumie bez żadnej konkretnej przyczyny, po prostu mój Misiek '99 stary się robi i wypadało pomyśleć o nowszym.
Chciałem coś nowszego, może nowego - ale z nowych w zasadzie nic w klasie MSS nie ma oprócz Kia Venga/ix20, a te jakoś niespecjalnie mi się podobają...
I tak od jakiegoś czasu się niezbyt intensywnie zastanawiając, co będzie następne, trafiłem w necie na stronę Toyoty i ich program używanych samochodów 'Toyota pewne auto' - i na Spejsa 2004 w Olsztynie.
Pojechałem, obejrzałem, przejechałem się, zaliczka wpłacona.
Link tu: http://www.toyota.pewneau...id=25043#szczeg
To, co zwróciło moją uwagę, to rdzewiejące wieszaki chłodnicy przy pasie przednim i... oszczędności!
Czy to normalne, że w wersjach po lifcie wszystkie schowki są całe plastikowe, bez tej 'aksamitnej' wyklejki wewnątrz? Cokolwiek nie wrzucę, będzie się tłukło na każdej dziurze...
I w nowym brak jest też uszek - mocowań klamr pasów bezpieczeństwa na tylnych boczkach... itp. drobiazgi..
Do zrobienia jest delikatnie rdzewiejąca w standardowym miejscu tylna klapa i nadkole tylne - przed odbiorem ASO Toyoty ma to naprawić.
W umowie wpisana bezwypadkowość auta i gwarancja na 12 m-cy
... tak więc jeśli nie Space Star, to... nowszy Space Star!
Mój obecny ma teraz 200k na liczniku i absolutnie żadnych poważnych problemów po drodze - mam nadzieję, że nowy w taki sam sposób dojedzie do takiego wieku i przebiegu
RaVciO - 31-01-2011, 11:44
No to niech Ci się buja bezawaryjnie
cns80 - 31-01-2011, 12:08
pablo eldiablo napisał/a: | Czy to normalne, że w wersjach po lifcie wszystkie schowki są całe plastikowe, bez tej 'aksamitnej' wyklejki wewnątrz? Cokolwiek nie wrzucę, będzie się tłukło na każdej dziurze... | Normalne. Nic się nie tłucze.
pablo eldiablo napisał/a: | rdzewiejące wieszaki chłodnicy przy pasie przednim | Te wieszaki były już w Colcie CAx ('92) i tak samo rdzewiały
pablo eldiablo napisał/a: | I w nowym brak jest też uszek - mocowań klamr pasów bezpieczeństwa na tylnych boczkach. | Norma. Są zbędne
pablo eldiablo - 31-01-2011, 12:54
cns80 napisał/a: | pablo eldiablo napisał/a: | Czy to normalne, że w wersjach po lifcie wszystkie schowki są całe plastikowe, bez tej 'aksamitnej' wyklejki wewnątrz? Cokolwiek nie wrzucę, będzie się tłukło na każdej dziurze... | Normalne. Nic się nie tłucze. |
No ale jednak to 'stare' wykończenie było porządniejsze.
cns80 napisał/a: | pablo eldiablo napisał/a: | rdzewiejące wieszaki chłodnicy przy pasie przednim | Te wieszaki były już w Colcie CAx ('92) i tak samo rdzewiały |
Hmm.. w moim MSS z 1999r. nie rdzewieją
cns80 napisał/a: | pablo eldiablo napisał/a: | I w nowym brak jest też uszek - mocowań klamr pasów bezpieczeństwa na tylnych boczkach. | Norma. Są zbędne |
No ale znowu - porządniej wygląda wnętrze, jak pasy są upięte przy boczkach, a nie majtają się luźno
Nie żebym się czepiał, ale szkoda, bo takie bzdety są jednak pewnym uwstecznieniem funkcjonalności autka.
Ale z zewnątrz nowy przód mi się bardziej podoba
cns80 - 31-01-2011, 13:49
pablo eldiablo napisał/a: | Hmm.. w moim MSS z 1999r. nie rdzewieją | U mnie też jeszcze nie, ale to kwestia czasu i ilości jazd po posolonych drogach bez mycia auta
pablo eldiablo napisał/a: | No ale znowu - porządniej wygląda wnętrze, jak pasy są upięte przy boczkach, a nie majtają się luźno | U mnie się nie majtają stąd nie widzę problemu. Spoczywają sobie na oparciu bocznym tylnej kanapy
ZbujMadej - 31-01-2011, 20:52
Mam SS 2005r. i mam wrażenie, że ja mam jednak te tylnie mocowania pasów...aż sprawdzę z ciekawości
|
|
|