To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - wsawienie klimy do Space wagona

Anonymous - 30-10-2006, 08:30
Temat postu: wsawienie klimy do Space wagona
Moje autko -Space wagon 95 r 2,0 nie posiada klimy, mam możliwość sprowadzenia sobie kompletnej klimy od takiego samochodu ale nie wiem czy bez problemów można będzie ją zainstalować -czy instalacja elektryczna jest pod to przygotowana, czy w ścianie grodziowej są przewidziane otwory na to itp.
Czy jest ktos na forum kto to już robił albo wie coś więcej na ten temat?

Anonymous - 30-10-2006, 13:06

Witam,z tego co mi wiadomo,to w aucie jest wszystko fabrycznie przygotowane na klime,wiec nie powinienes miec zadnych problemow z wiazkami itp.
Anonymous - 30-10-2006, 14:13

Jeżeli chodzi o nadwozie (otwory, miejsce) to nie ma problemów - wszystko jest.
Jeżeli chodzi o wiązki elektryczne to nie wiem (jeszcze) jak jest w MSR i MSW, ale w CA0 całe okablowanie było zamontowane fabrycznie i można było sobie dokupować co się chciało i wstawiać bez obaw o podłączenia.

Anonymous - 31-10-2006, 15:44

elektryka jest przygortowana pod klime, kostki do urządzeń są. Przymierząłem się do zamontowania ale mi za drogo powiedzieli i odpusciłem sobie.
Anonymous - 31-10-2006, 18:45

DarekCz napisał/a:
ale mi za drogo powiedzieli i odpusciłem sobie.
, to znaczy ile :mrgreen:
Anonymous - 31-10-2006, 23:31

Przeszukując dzisiaj Allegro znalazłem ofertę kompletnej klimatyzacji do MSW/MSR za 1000zł - czy to dla Ciebie też za drogo?
Anonymous - 02-11-2006, 08:36

slo_mo napisał/a:
Przeszukując dzisiaj Allegro znalazłem ofertę kompletnej klimatyzacji do MSW/MSR za 1000zł - czy to dla Ciebie też za drogo?

za 1000 zł to oczywiście że bym zmotał tą klime ale mi powiedział gościu że za całość z zamontowaniem 4,5 tys. i dlatego odpuściłem.

Anonymous - 02-11-2006, 08:39

To faktycznie drogo - to połowa wartości samochodu :shock:
A los jest złośliwy, szukałem auta z szyberdachem bo nie chciałem klimy a mam z klimą - której nie zamierzam używać.... :wink:

Anonymous - 02-11-2006, 11:43

slo_mo napisał/a:
To faktycznie drogo - to połowa wartości samochodu :shock:

no to żeś mnie zdołował że mam takie tanie auto, nie zdawałem sobie sprawy że tyle już na wartości straciło przez te lata co je mam :evil:
slo_mo napisał/a:

A los jest złośliwy, szukałem auta z szyberdachem bo nie chciałem klimy a mam z klimą - której nie zamierzam używać.... :wink:

a w moim jest szyberdach :mrgreen: .

Anonymous - 02-11-2006, 12:30

Powinienem raczej napisać ".....prawie połowa wartości samochodu." - te roczniki można już kupić od 10000zł.
Po co Ci klima - to dodatkowe koszta (przeglądy, odgrzybianie, napełnianie, itp.) i bez klimy zdrowszy będziesz :mrgreen:
Ja brak szyberdachu jakoś przełknąłem....

Hubeeert - 02-11-2006, 13:58

slo_mo napisał/a:
Ja brak szyberdachu jakoś przełknąłem....

Bo masz klimę :wink: :mrgreen:

Anonymous - 03-11-2006, 09:33

no ja brak klimy też przeżyłem i już nie bede sie w to pakował, podejście do tego zagadneinia robiłem 3 lata temu. Latem jakoś sie przeżyje, na wakacje i tak nigdzie nie pojade.
Anonymous - 03-11-2006, 12:50

Widzę że rozpętałem małą dyskusję, dzieki tym wszystkim, którzy pomogli mówiąc że wszystko jest przygotowane tylko montować - i tak zrobię ale wcześniej mała przeróbka świateł by sie włączały automatycznie. mam zamiar zastosowac tu swój patent a nie jakieś automaty po 30 zł i problem gdzie znaleźć odpowiednie przewody. moje koszty to około złotówki i troszkę pracy.
Pozdrawiam wszystkich

Anonymous - 03-11-2006, 15:34

Lepszym patenetem byłoby zrobienie:
- automatycznego włączania światła podsufitki po otwarciu drzwi i automatycznym zgaszeniu tego światła po włożeniu kluczyka do stacyjki,
- po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyków ze stacyjki automatyczne podtrzymanie świecenia świateł przez okres powiedzmy ok. 1 minuty (po tym okresie automatyczne ich wyłączenie) - coś a`la patent Mercedesa z opcją świateł "Follow me home"

saphire - 03-11-2006, 16:02

Takie automatyczne ściemniacze/rozjaśniacze do oświetlenia w aucie to są gotowe układziki choćby na Allegro