3000GT/GTO Techniczne - podlaczenie dodatkowych zegarow auto gauge zamiast orginalu
misi3000gt - 08-02-2011, 21:30 Temat postu: podlaczenie dodatkowych zegarow auto gauge zamiast orginalu Mam pytanie, czy te orginalne 3 zegary (temperatura,cisnienie oleju,boost) da sie je zastompic zegarami auto-gauge?
wiem ze sie da, chodzi mi czy np. wskaznik od temperatury, gdy odlacze orginal to bede mogl swobodnie podlaczyc ten od auto-gauge i bedzie wszystko pasowac jesli chodzi o podlaczenie? tak samo jesli chodzi o cisnienie oleju i boost - pytanie czy bede musial kombinowac ze zmiana kabelkow, szukac innych podlaczen itp jesli niebedzie wszystko z orginalu pasowac do auto-gauge, to czy jest duzo przy tym pracy?
Maretzky85 - 09-02-2011, 00:32
misi3000gt, jak już koniecznie musisz zmieniać, to przynajmniej porządne Defi byś kupił a nie jakiegoś śmieciowego auto-gauge...
Ale odpowiadając na Twoje pytanie - z a-g zawsze jest dużo pierniczenia i kabelkologii i uszczelniania i więcej za przeproszeniem srania niż to warte
Devill - 09-02-2011, 11:46
pasować nie pasuje, trzeba na nowo puszczać kable , ale nie ma z tym w cale dużo roboty. Wszystkie kable jak i instrukcje masz w komplecie przy zegarach.
Maretzky85 - 09-02-2011, 11:51
Devill napisał/a: | Wszystkie kable |
kilka centymetrów.... trzeba dokupować kable do połączenia czujnika z zegarem.
udi - 12-02-2011, 00:17
Nie wiem dlaczego piszecie ze jest z tym duzo kombinacji.Mialem zamontowane te zegarki w misku i nie bylo z tym duzo roboty jezeli chodzi o kable.
Wiadomo zasilanie ciagniesz od starych zegarow.Wymieniasz czujnik cisnienia oleju na ten z zestawu,gwint pasuje i podlaczasz do niego orginalny kabel ,ktory byl podlaczony do orginalnego czujnika.Nastepnie znajdujesz kabelek od cisnienia oleju w gniezdzie od starych zegarow i podlaczasz do nowego zegara.
Identyczna sytuacja jest przy zegarze z temperatura wody.
Zadnych nowych kabli nie przeciagalem.
Inaczej sprawa sie ma z Boost.Jak masz zegar manualny to musisz po prostu oprocz wspomnianego zasilania ,doprowadzic do niego wezyk(z zestawu) z cisnieniem z dolotu.Montujesz trojnik na wezyku przy dolocie i przeciagasz do zegara.Wszystko.
kochajj - 13-02-2011, 11:47
Maretzky85 napisał/a: | misi3000gt, jak już koniecznie musisz zmieniać, to przynajmniej porządne Defi byś kupił a nie jakiegoś śmieciowego auto-gauge...
Ale odpowiadając na Twoje pytanie - z a-g zawsze jest dużo pierniczenia i kabelkologii i uszczelniania i więcej za przeproszeniem srania niż to warte |
rozumiem, że zdanie poparte doświadczeniem...
Miałem AG i mam DEFI... Z ag nie miałem nigdy problemów ( 6 zegarów)... podłączenie bajeczne proste
Rożnica w stosunku do DEFI to oprócz spraw jakościowych cena... komplet 6 szt defi wraz z centralką ponad 7000zł... komplet AG w 1000 się zmieści... wskazania praktycznie identyczne...
|
|
|