To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - gumowe dywaniki firmy rigum

L200 - 09-02-2011, 19:33
Temat postu: gumowe dywaniki firmy rigum
Witam. Mam pytanie ile czasu wytrzymuje dywanik kierowcy tej czeskiej firmy.Mam problem , bo mój wytrzymuje max. 3 miesiące. Importer auto -parts z katowic nie chce zareklamować -uważa ,że żle użytkuje.Ja uważam,żeto bubel.Nie kupujcie chyba, że mam pecha ?
maćko z lubań - 09-02-2011, 19:55

3 miesiące, to jakaś paranoja. Musiałbyś auto w butach z kolcami prowadzić i jeszcze jeździć butami po tym dywaniku. Miałem je zakupić jako następne, ale po Twojej przygodzie zdecydowanie wyhamuję. Co do reklamacji to myślę, że sprzedawca powinien przyjąć, ale przy takim elemencie może zwalić na złe użytkowanie. Ze swojej strony o dywanikach mogę powiedzieć tyle, że na początku miałem jakieś "No name", dostałem je przy zakupie od krakowskiego New Car-u i wytrzymały rok z małym okładem, następnie kupiłem dywanik kierowcy w ASO, faktycznie trochę kosztował, ale teraz ma 1,5 roku przyjął już nogi na dystansie 120 kkm i w miejscu gdzie najczęściej operuje się nogą to faktycznie grubość gumy trochę się zmniejszyła, ale do dziury jeszcze mu daleko.
romero - 09-02-2011, 20:08

Coś nie tak z tymi Twoimi dywanikami.Mój tej samej firmy po trzech latach i 100000 km wygląda tak:

L200 - 09-02-2011, 20:19

Dzięki za zdjęcie Romero.Twój dywanik wygląda jak nowy.W moim w miejscu pracy nogi się przeciera bardzo szybko.Zauważyłem , że guma tych dywaników jest bardzo miękka.Czy ktoś ma taki problem?Kupiłem ten kpl. w 2010r.Wrzesień 2010 pierwsza reklamacja i wymiana na nowy.Grudzień 2010 dywanik nie nadaje się do użycia.Firma nie reaguje na moją reklamację.Chcę się dowiedzieć czy importer AUTO-PARTS wypuścił więcej takiego bubla .
namotore - 10-02-2011, 08:40

tez mialem RIGUMA komplet i byly ok przez jakies pol roku, wczesniej oryginaly targalem przez 2 lata ale zrobila sie dziura. Lewego przedniego riguma wymienilem na podrobke jakas z selgrosa za 18zł z dużą burtą :) bo mi sie snieg wylewal na podloge i juz od poczatku zimy lux, masz albo wadliwa partie albo Twoja podeszwa jest ostra i mocno jezdzisz nogami. pozdro