To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Zegary do colt'a????

grabi_p - 30-10-2006, 16:38
Temat postu: Zegary do colt'a????
Witam. Mam dwa pytanka:
1 Czy jest jakakolwiek możliwość aby do colt'a 1.3 CAO '92r wsadzić zegar z obrotomierzem???? Mam tylko prędkaściomierz a ten drugi zegarek bardzo by mi sięprzydał :)
2 Jak wyregulować obroty, bez prędkościomierza (poza metodą na ucho)????

Anonymous - 30-10-2006, 16:48

Gdzieś coś na ten temat już było ale nie mogę znaleźć. Podobno można tylko nie pamiętam czy dużo z tym zabawy. Ale niech ktos znający się na rzeczy się wypowie. Ciężko jest znaleźć licznik z obrotomierzem. Szukam już od jakiegoś czasu bo sam bym chętnie wymienił. :wink:
Anonymous - 30-10-2006, 17:03

z tego co wiem lub mi się tak wydaje nie ma co regulować wkładasz i działa (zegary )jeśli u poprzednika działało oczywiście :) co do tematu regulacji obrotów to też jest sprawa nie rozstrzygnięta do końca - obrotomierze niektóre troszkę fałszują wskazania - tu muszę przyznać że metoda na palma jest jedną z najskuteczniejszych polecaja ja ci którzy palmy mają i chciało się im zrobić kabelek itd.
u ciebie jak widze pozostała metoda przez sprawdzenie co pokazuje obrotomierz zegarowy a co powinien pokazać czyli o ile fałszuje czy nie ( podjechać do znajomego mecha. który ma tester wpiąć zczytać w kilku pkt. tarczy zrobić sobie tabelkę i wiesz wszystko. nie proponuje
przekręcania wskazówki - różne są potem efekty
ten temacik był jakoś tak niedawno kilka m-c wstecz już poruszany więc trochę grzebania w historii lub wyszukiwania i gotowe :D :D :D

cns80 - 31-10-2006, 07:54

Działają bez problemu. Tu masz ten temat:
http://www.mitsubishi-gra...ighlight=#54397
Powodzenia :D