To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - CENTRALNY ZAMEK w Wagoniku

tombo0022 - 13-02-2011, 11:54
Temat postu: CENTRALNY ZAMEK w Wagoniku
Witam.
Zakupiłem Wagona 2003/04 z Niemiec jednak nie posiadam do niego pilota do centralnego zamka.
Chciałem zapytać, czy ktoś wie, czy wszystkie Wagony miały sterowane centralki zamka z pilota, czy też niestety musze dalej działać kluczykiem ?
Czy podejdzie pilocik z jakigoś innego Miśka ?
Jeśli tak to jak go mam prawidłowo zestroić z moją centralką ?
Z góry dziękuje za pomoc

plecho1 - 13-02-2011, 13:27

Łatwiej i taniej kupić nowy sterownik z pilotami, koszt urządzenia około 50-100zł. Zamontować można samemu, jest wiele takich tematów na forum.
tombo0022 - 14-02-2011, 11:31

Wolałbym uruchomić oryginał, jeśli to możliwe, bo co orginał to nie jakaś chińszczyzna.
plecho1 - 14-02-2011, 12:23

Z oryginałem to mogą być spore koszty, sam używany pilot można kupić za około 150zł a nowy sterownik z pilotami za około 100zł też będzie działał bezproblemowo i będą 2 nowe piloty. Już było kilka podobnych tematów na forum i z tych co czytałem wszyscy zakupili nowe sterowniki. Sam montowałem sporo tego typu sterowników i nigdy nie było z nimi problemów.
W tych nowych sterownikach jest funkcja kanału dodatkowego za pomocą którego można wysterować np. otwieranie samej klapy bagażnika nie wiem czy u ciebie jest taka możliwość, zależy od konstrukcji zamka w klapie, ale w wielu autach jest to możliwe np. w Galancie.

tombo0022 - 14-02-2011, 21:15

A możesz polecić coś godnego uwagi ?
plecho1 - 15-02-2011, 07:26

Ja często montowałem sterowniki firmy Noxon bo były dostępne w sklepie elektronicznym w Lublinie i nigdy nie miałem z nimi problemów. Ale tak naprawdę to praktycznie nie ma znaczenia co kupisz z tego przedziału cenowego, bo wszystkie będą bardzo podobne. Zwróć uwagę jedynie na piloty, aby były ładne i solidne.
grzesiopol - 23-03-2011, 17:51

A pytałeś w ASO, koszt jednego pilota to chyba 100zł. Natomiast zaprogramowanie pilota to już łatwizna, abyś tylko miał oryginał. Kiedyś jeden gość miał do sprzedania dwa piloty oryginały do mitsu.

tu masz linka do allegro piloty o galanta ale powinny pasować do Spaca bo mam taki sam
http://allegro.pl/mitsubi...1495859526.html