Pajero III - [3.2 DID] zaginęły kierunkowskazy,centralny zamek,wyświetlac
TOMEK36 - 13-02-2011, 21:06 Temat postu: [3.2 DID] zaginęły kierunkowskazy,centralny zamek,wyświetlac Witam w Pajero 2002rok 3,2did przestały mi działać kierunkowskazy, centralny zamek z pilota,oświetlenie wnętrza , nawiewy.Bezpieczniki wszystkie ok.Dodam jeszcze iż stało mi się tak po wymianie czujnika ciśnienia oleju.Może ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak to naprawić ?
atego815 - 14-02-2011, 16:39
Mi przy identycznym objawie wywalał parę razy jednak bezpiecznik. Okresowo. Chyba drugi w tym wydzielonym "ogródku". Tam są chyba 3-4 bezpieczniki...Sprawdź kontrolką dokładnie. A jeżeli to nie, to bym szukał ze schematem w ręku, która kostka, który przewód jest "przedłużeniem tego właśnie bezpiecznika.Może jakaś śniedź ,słaby kontakt właśnie tam. Względnie,jako najgorsze, uszkodzenie kasety wewnętrzne...
Szyszkowa - 15-02-2011, 07:15 Temat postu: Re: zaginęły kierunkowskazy,centralny zamek,wyświetlac
TOMEK36 napisał/a: | Witam w Pajero 2002rok 3,2did przestały mi działać kierunkowskazy, (...)
|
Sprawdź poziom naładowania akumulatora.
TOMEK36 - 23-02-2011, 10:50
Sprawdziłem ,wszystkie bezpieczniki i akumulatory ok.Silnik pali ale przy zmianie przełożenia biegów tył/przód (automat)wzrastają obroty silnika.Może przy wymianie czujnika ciśnienia oleju mechanik uszkodził jakąś elektronikę?
|
|
|