To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - SKRZYNIA BIegów - którędy wlać olej .

slawi2006 - 16-02-2011, 20:56
Temat postu: SKRZYNIA BIegów - którędy wlać olej .
Witam . Mam problem takiego typu iż niewiem którędy wlewa się olej do skrzyni ... Wyciągałem półosie i muszę wymienić olej ... Prosze o konkretną poradę ...Pozdrawiam.
marecki338 - 16-02-2011, 21:08

z boku jest korek na klucz imbusowy który jest równocześnie miernikiem pozimu oleju, wlewałem w prosty sposób 1 m przewodu igielitowego sr 20 mm + lejek kuchenny za 3 zł . się wlewa aż sie preleje przez korek wlewowy
proste ale skuteczne

slawi2006 - 16-02-2011, 21:12

wężyk już sobie przygotowałem , lejek też ale nie miałem pojęcia któredy go wlać :) Dzięki jutro to zobaczę :)

[ Dodano: 21-02-2011, 12:24 ]
Witam. Patrzyłem za tą śrubą na imbusa i nie znalazłem jej. Mam tą śrubę z motylkiem palstikowym z boku skrzyni . Czy przez tą śrubę mogę wlać olej ?? i gdzie jest kontrolka przez którą mogę sprawdzić poziom oleju w skrzyni ?

jerryazs - 30-03-2014, 22:23

Ja mam plastikowy korek przelewowy.
Dolewałem strzykawką.
Niestety remont skrzyni był nieunikniony.

tom1312 - 31-03-2014, 23:47

slawi2006 napisał/a:

Witam. Patrzyłem za tą śrubą na imbusa i nie znalazłem jej. Mam tą śrubę z motylkiem palstikowym z boku skrzyni . Czy przez tą śrubę mogę wlać olej ?? i gdzie jest kontrolka przez którą mogę sprawdzić poziom oleju w skrzyni ?

Tak, dokładnie, odkręcasz śrubę z plastikowym motylkiem, wlewasz olej wężykiem aż się zacznie przelewać i zakręcasz - ot cała procedura. Oczywiście wcześniej spuszczasz olej odkręcając śrubę na czworokąt, znajdującą się na dole skrzyni.