Pajero Sport - Pytanie głupiego - wymiana opon.
spamtrash - 25-02-2011, 19:42 Temat postu: Pytanie głupiego - wymiana opon. dobra... pytanie głupiego, więc wyjaśnię jak mogę. Rozjechała mi się zbieżność, i wszamało mi zewnętrzne krawędzie opon z przodu. Ustawiłem, ale opony bym wymienił....
I teraz pytanie: w instrukcji radośnie napisano, że koniecznie jak wymieniać to wszystkie, koniec, kropka, amen.
Ale.. ja jeżdżę na 4x4 może 3-4 razy w roku, na relatywnie krótkich odcinkach (max 20km).
Czy w takiej sytuacji wymiana wszystkich 4 opon ma sens i muszę się tego trzymać?
Dodam, że jak patrzę na ceny opon 255/55/R18, to jak myślę o wymianie 4, to mnie trafia....
1405 - 28-02-2011, 21:26 Temat postu: Re: Pytanie głupiego - wymiana opon.
spamtrash napisał/a: | dobra... pytanie głupiego, więc wyjaśnię jak mogę. Rozjechała mi się zbieżność, i wszamało mi zewnętrzne krawędzie opon z przodu. Ustawiłem, ale opony bym wymienił....
I teraz pytanie: w instrukcji radośnie napisano, że koniecznie jak wymieniać to wszystkie, koniec, kropka, amen.
Ale.. ja jeżdżę na 4x4 może 3-4 razy w roku, na relatywnie krótkich odcinkach (max 20km).
Czy w takiej sytuacji wymiana wszystkich 4 opon ma sens i muszę się tego trzymać?
Dodam, że jak patrzę na ceny opon 255/55/R18, to jak myślę o wymianie 4, to mnie trafia.... | To wymień dwie...a jak coś nie będzie tak to wtedy z "radością" kupisz jeszcze dwie. Jeżeli opony będą miały te same parametry to powinno być w porządku.
|
|
|